Barer i Bamberg. |
"Bamberg" bogen viste sig, på linie med "Ølrejsen" at være en guldgrube. Conen fortæller grundigt om øllets historie i Bamberg, om tysk mad og drikke, og om Bambergs barer og bryggerier. Ikke bare skrive han flere sider om hvert bryggeris historie, han skriver også om flere bryggerier som ikke eksisterer mere. Det er en bog efter mit hjerte. Jeg kan varmt anbefale "Bamberg & Franconia" til andre Bamberg farere. På vores 3-4 dage i Bamberg, vidste vi derfor hvad vi ville gå efter, og fik besøgt en del barer, af meget forskellig slags. Fælles for dem alle var dog, at de havde flere af de lokale øl, frisk fra fad.
Vi besøgte et par klassiske barer, med mange øl på fad og klassisk café mad, nogle mere moderne barer, samt både caféer og værtshuse. De mest friske ølrejsende fik endda besøgt et enkelt diskotek, og selv her var der friske fadøl. Jeg vil i et andet indlæg skrive om byens bryggeriværtshuse, men her får I lidt indtryk fra de 3 gode barer Pizzini, Hofbräu og Weissbierhaus
Weissbierhaus, Bamberg. |
Pizzini er et hyggeligt lille sted, på den travle bargade Obere Sandstrasse. Her er spækket med barer, og folk stod uden for på gaden og nød deres øl. Pizzini er lidt som Kulminator i Antwerpen, og er rigtig hyggeligt og uformel. Det er som at sidder hjemme hos nogle venner og drikke gode øl... altså nogle venner som tager sig god tid, roder lidt og ryger pænt meget hash... Men hyggeligt, det var det sgu...
Schweinehaxel, røgøl, og gode venners lag, på Hofbräu i Bamberg. |
I Tyskland skal alting ikke partout være så smart og café agtigt. Man er ikke bange for at være folkelige, med god solid husmandskost, hyggelig hornmusik, og så store krus af de lokale øl. Der er ikke noget galt med moderne barer med høj musik, bevares, men der er nu altså noget særligt ved at sidde blandt hyggelige mennesker, og stille og roligt nyde livet... og sin øl. Skål !
Ingen kommentarer:
Send en kommentar