28 oktober 2011

Verdens bedste hvedeøl - Maisel´s Weisse

Carsten Berthelsen kalder det for 'Den smukke Weisse'. Jeg synes at Maisel´s Weisse Original er en af verdens bedste hvedeøl...

Maisel´s Weisse
Brauerei Gerb. Maisel
Maisel's Weisse Original er blevet brygget på Brauerei Gebr. Maisel i Bayreuth siden 1955. Bayreuth er altså ikke kun hjem for Wagners mastodont operaer, men også for en øl i verdensklasse. Det skulle være en rigtig smuk by, og Wagners hus og opera skulle være rigtigt flotte og værd at besøge hvis man sådan skulle komme igennem sydtyskland.
Man kan få Maisel´s Weisse i 6 forskellige varianter, hvor denne altså er originalen :)

Det er en smuk gylden øl på 5,2% alc. Skummet var tæt, flødefarvet og kraftigt, og holdt meget længe. Aromaen var helt fantastisk, med hvede sødme og frugtig aroma som af melon, appelsin eller fersken. Smagen var også fantastisk, med en mellem sødme, lidt bitterhed og lidt krydret frugtig smag. Den har den sødme og kompleksitet som man kender fra hvedeøl, men der er noget ekstra frugtigt og rigt over den. Eftersmagen var god, halvlang, krydret og sød.
Jeg synes at det er en rigtig dejlig øl, som bare har lidt mere af det hele, end en gennemsnitlig tysk hvedeøl. Samlet gav jeg den en karakter på 8 ud af 10.

Da vi var i Bamberg fik vi Maisel´s Weisse fra fad, og sådan helt frisk var den endnu bedre end fra flaske. Men det var nu også sent på aftenen, hvor vi havde fået et par stykker... ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar