13 december 2016

Årets Øloplevelse 2016 på Højt Skummende

De Danske Ølblogge fejrer i denne uge det gode øl, og kårer derfor årets bedste øl, bryggerier og barer. I dag vil vi skrive lidt om de bedste oplevelser vi har haft med øl i 2016.

I løbet af 2016 har jeg været til mange gode øl-arrangementer, til både ølsmagninger, festivaller, bryggeribesøg og meget andet. Det er altid sjovt at smage nogle gode øl, og det er endnu mere sjovt når man kan komme til at snakke med bryggeren, så man kan blive lidt klogere på de øl man drikker.
Årets Ølfestival og CBC var, som altid, gode oplevelser, med masser af spændende øl, og den nye Copenhagen Beer & Whiskey Festival var såmænd også meget hyggelig.
I september var jeg så heldig, at blive inviteret en tur ud på Carlsberg i Valby, for at smage på deres Re-Brew øl, høre om projektet,  samt se deres laboratorium. Det var virkeligt spændende.
Årets Bedste Øloplevelse går dog til et arrangement med amerikanske Stone Brewing.

Greg Kock og Jan K Hansen, Stone Brewing på Taphouse
Greg Kock og Jan K Hansen
Stone Brewing på Taphouse
På ølbaren Taphouse havde Premium Beer inviteret til kæmpe Tap Takeover med Stone. Hele 63 forskellige øl var på fadølshanerne, hvilket er det største udvalg af Stone øl nogensinde på en ølbar.
Stifteren Greg Koch var der selv, så vi hørte en masse om bryggeriet, deres nye brewpub i Berlin, samt om Stones 20 års jubilæum, hvilket bl.a. er blevet fejret med re-lancering af nogle af deres klassiske øl.
Selvom Stone er blevet så store, at de ikke længere er et mikrobryggeri, laver de stadigt spændende øl. Hvis man skal tage Greg's ord for pålydende, brænder de stadigt for at lave kvalitetsøl med fokus på den gode smag.
Jeg smagte lidt forskelligt øl, både af de klassiske, som deres Stone IPA, og nogle nye eksperimenterende.
Øl fra Stone er halvdyre i Danmark, så denne Tap Takeover var en fantastisk mulighed for at smage på dem. Og så var Greg en rigtigt fin fyr, som fortalte medlevende om bryggeriet. Derfor var dette Årets Bedste Øloplevelse for mig.

Jeg glæder mig til mange gode øloplevelser næste år, og håber at møde jer derude, på de gode ølbarer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar