30 december 2016

Bjældeklang fra Skovlyst Production

Bryggeriet Skovlyst har levet et lettere ombrust liv. Bryggeriet startede i Hareskoven, men efter succes med deres øl, udliciterede de produktionen så de kunne levere store mængder øl til supermarkederne. Det gav en del problemer at man pludseligt ikke kunne se forskel på øl brygget i Hareskoven og i Polen, samt interne problemer i ejerkredsen, og endeligt tog man sidste år skridtet og skilte Skovlyst i 2 forskellige selskaber. Der findes nu 'Bryggeriet Skovlyst' som udelukkende brygger øl til salg på restauranten i Hareskoven, samt selskabet Skovlyst Produktion, hvis øl sælges i supermarkederne og brygges forskellige steder i Europa.

Skovlyst Production har sendt mig deres juleøl Bjældeklang, så den får I en anmeldelse af her. Det er
Bjældeklang
Skovlyst Production
en ale brygget på bryggeriet Les Brasseurs de Gayant i Frankrig, efter opskrift af brygmester Casper Møller.
Det er en klar kobberrød ale på 7%, med et tæt cremefarvet skum, som dog forholdsvis hurtigt forsvandt. Aromaen er lidt sød og har en krydret duft af kardemomme eller kanel, samt en del frugtighed fra den tilsatte appelsin. Der er en tydelig metallisk aroma, muligvis fra metaltanke eller et slidt kieselguhr filter, men i selve smagen dækkes denne af sødmen. Der er lidt krydret smag af kanel, men denne overskygges næsten også af øllens store sødme og appelsin frugtighed.
Bryggeriet Gayant laver bl.a. øllene La Gloudale og Mythique, hvilke er typisk franske sødlige Bierre de Garde øl. Bjældeklang har meget af den samme smag, med karamelmalt og kastanie smag, blot med ekstra frugtighed fra appelsin samt lidt krydderier.
Bjældeklang vil nok fungere fint som øl til en julefrokost, specielt hvis man er fan af søde øl, men den er lidt for tynd og sødlig til min smag, så jeg ender på en karakter på 6 ud af 10.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar