Black Monster Aarhus Bryghus |
Aromaen er rigtig fin, med duft af sort malt, en anelse træ og lidt soja. Jeg kan desværre ikke dufte noget røg, hvilket ville have klædt øllen, og for den sags skyld heller ikke rigtigt noget rom. I selve smagen er rom smagen også noget undertrykt, men hvis man ved at det er rom, kan man godt smage det i eftersmagen. Det er ellers en dejligt kraftig smag, med træ, soja, lakrids, en mørk og krydret maltsmag, samt lidt alkohol sødme, specielt i eftersmagen. Bag det hele ligger en god bitterhed, som er med til at skabe en rigtig god mundfornemmelse.
Jeg synes at denne fadlagrede Black Monster er en dejlig mørk øl, og giver den en karakter på 8 ud af 10.
Det kunne være sjovt at smage en flaske Black Monster, som var lagret et par år, for måske bliver den så mere balanceret og dyb i smagen. Jeg tror desværre ikke at det vil trække rom smagen frem, hvilket er ærgerligt, da jeg elsker rom i Stouts.
På baggrund af en kraftig stout får Aarhus Bryghus lavet en spiritus, destilleret hos Enghaven i Mellerup. Denne hedder Spirit of Aarhus og kunne i år smages på Ølfestivallen sammen med Black Monster. Spiritus lavet af stout, som har lagret på tønder hvorpå der har ligget spiritus, destilleret fra stout. Det er da smukt :)
Hej med jer ølnydere. Jeg har erhvervet mig et par af disse i februar 18,og tænker mig at følge din opfordring om at lade dem stå nogle år. Flasken er jo angivet til bedst før 2022,så et eller potentiale kan der vel gemme sig i flaskens dyb. Vi må se hvad tålmodigheden rækker til.
SvarSlet