14 december 2014

3. Advent 2014 - Lækre belgiske juleøl fra Nordic Brewing og Rocket Brewing.

Glædelig 3. advent.
I dagens anledning vil jeg her anmelde 2 danske juleøl lavet efter belgisk forbillede, nemlig Santa's Nightmare som er en fint krydret belgisk dubbel, samt quadruplen Going Home 4 Christmas. Det er to lækre sager som jeg har købt i Kvickly i Allerød.

Santa's Nightmare
Nordic Brewing
Santa's Nightmare fra Nordic Brewing vandt afstemningen som Danmarks Bedste Juleøl på den store juleølsmesse i Allerød. Og med god grund, for det er en rigtigt god øl.
Den lækre aroma er let krydret samt svagt bitter. Den har lidt duft af appelsin, samt sveske og rosin duft som stammer fra den belgiske gær. Smagen er virkeligt dejlig, for her er der en rigtig god balance mellem frugtsmagene, fra appelsin og fra gæren, og en god maltet smag med skygger af brændt karamel. Den gode maltsmag giver øllen en fint krydret mundfylde, som fortsætter i en lang, lækker eftersmag. Det er lige før at der er så meget smag, at det vil overdøve smagen af den gode julemad.
Jeg synes at Santa's Nightmare er en rigtig god øl, og giver den en karakter på 9 ud af 10.



Going Home 4 Christmas
Rocket Brewing
Going Home 4 Christmas kommer fra den nye bryggeri Rocket Brewing. Det er en kastaniebrun quadrupel på 8,8% alc, med tæt flødefarvet skum som hurtigt forsvandt. Etiketten på denne fine 75 cl flaske tror jeg forestiller en stjerneklar julenat i rummet.
Aromaen er vældig god. Der er duft af belgisk gær, malt, lidt træ og en mild bitterhed. Der er også en let krydret duft som passer fint sammen med resten. Smagen er virkeligt blød og lækker. Der er en god frugt smag fra den belgiske gær, smag af sød malt samt træ. Bag det hele ligger en fin krydret smag, som ikke er dominerende, men blot understøtter mundfylden og eftersmagen. Dette er en øl som jeg tror virkeligt vil vinde ved at blive lagret et par år.
Jeg synes at Going Home 4 Christmas er en virkeligt lækker øl, og giver den en karakter på 9 ud af 10.

Så er det snart ikke længe til jul, så det er vist snart på tide at komme ud og finde nogle julegaver. Det ville jo være dejligt hvis man kunne forære alle familie mv nogle gode øl, men det går nok ikke. Specielt børnene vil jo nok brokke sig. De utaknemmelige skarn. Ak ja, julen er en hård tid. Så er det godt, at man har nogle gode øl at hygge sig med.
Højt juleskum!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar