13 marts 2014

Sleipner fra Munkebo Mikrobryg

I Barleywine har jeg købt en håndfuld øl fra det nye fynske bryggeri Munkebo Mikrobryg, og I får her en anmeldelse af den voldsomme IPA Sleipner. Bryggeren bag  Munkebo er Claus Christensen, som har et ret imponerende øl-CV.

Claus, som har en Ph.D i Sundhedsvidenskab fra Københavns Universitet, startede som håndbrygger i 2007 og allerede i  2008 vandt han både DM i håndbryg samt det skandinaviske mesterskab, for netop Sleipner. Han gentog bedriften i 2011 hvor han vandt en mængde medaljer ved VM og samtidigt fik en 2. plads det skandinaviske mesterskab for sin fantastiske øl Alstærk.
I 2012 blev han ansat som brygger på Midtfyns Bryghus, men ente med ikke at være der ret længe, da han blev headhuntet til at være Headbrewmaster på Camba Bavaria i Tyskland. Det er en moderne tysk bryggeri, bla med en række IPA'er på programmet, som han arbejde på fra foråret 2013 og et halvt år frem, hvorefter han vendte tilbage til Danmark.
I efteråret sidste år lejede Claus sig ind på Stensbogaard i Pederstrup, hvor han nu brygger både deres øl og sine egne Munkebo Mikrobryg øl, men han håber på at han inden for et år kan flytte brygudstyret til Munkebo by.

Sleipner
Munkebo Mikrobryg
Munkebo's Sleipner er en flot kobberrød dobbelt IPA på 9,4% alc, med et tæt flødefarvet skum som hurtigt forsvandt. Jeg synes at etikettens design er rigtigt flot, selvom den måske er lidt vel karrygul, og jeg kan
specielt godt lide, at alle de gode håndbrygger oplysninger, som malt- og humletyper samt IBU, står på etiketten, men på en måde så det ikke ser nørdet ud.
Aromaen er hvæsende bitter, og dufter af grape, græs og korn, samt den duft af vindruekerner som jeg forbinder med at det ikke er nogen sødme i øllen. Smagen er meget bitter, hvilket ikke kommer som en overraskelse da øllen har en IBU på 304, ja det er en ren humle-bombe, med masser af smag fra de 5 tilsatte amerikanske humler, som må være brugt i rigelige mængder. Det er en ren tæppebombning af humlesmag, hvor specielt smagen af grape og vindruekerner dominerer, hvilket også fortsætter i den meget lange eftersmag. Her nedtones bitter-bombardementet dog lidt, så det ender med at blive en rigtigt lækker eftersmag.
Sleipner er simpelthen alt for grape-bitter til mine stakkels smagsløg, men den er rigtigt godt lavet og jeg er sikker på, at alle humlefans vil elske den. Jeg giver den en karakter på 8,5 ud af 10.

Claus har gang i en masse projekter på Munkebo Mikrobryg. Bla. er han på vej med en masse nye Munkebo øl, samt er involveret i et projekt med at finde en gammel dansk ølgær, hvilket bla. har været omtalt af Ølentusiasterne. Det bliver utroligt spændende at følge Munkebo Mikrobryg fremover :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar