03 februar 2014

Arctic Sunstone - Pale Ale fra Amager Bryghus

Da kultbryggeriet Three Floyds, i forbindelse med Copenhagen Beer Celebration sidste år, besøgte Amager Bryghus, blev der brygget et samarbejdsbryg. Det blev til en amerikansk Pale Ale, som er blevet så stor en succes at Amager Bryghus fortsat brygger den.

Arctic Sunstone
Amager Bryghus
Arctic Sunstone er en uklar orange Pale Ale på 6% alc., med et stort flødefarvet skum som holdt længe. Den flotte etikette er tegnet af Simon Hartvig, som også tegnede de fantastiske etiketter til Sinner serien.
Aromaen er rigtig god, med en frugtig humle duft af grape, melon, citron og lidt duft af korn. Der er en rigtig god bitterhed, som heldigvis ikke virker så overvældende som i andre af Amagers øl, fx Christianshavn Pale Ale, men det skyldes måske at der er mindre grape end normalt. I smagen er der citrus, græs, melon, korn og en ananas agtig friskhed. Mundfylden er ikke noget særligt, men eftersmagen er rigtig god og holder den fine humle smag i lang tid.
Jeg synes at Arctic Sunstone er en rigtigt god Pale Ale, med en god frisk humlesmag, og gav den en samlet karakter på 8,5 ud af 10.

Smag og Behag er jo forskellig men øllen får generelt rigtigt gode bedømmelser, bla. på Ratebeer hvor Arctic Sunstone anses som den bedste nye Pale Ale i Europa. Trods lobbyarbejde, bla. fra et par ølbloggere, kom den dog desværre ikke blandt de 10 finalister til Ølentusiasternes afstemning om Årets Ølnyhed. Bedre held næste gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar