21 november 2015

En snak med Tim Webb

Under Stockholm Beer Festival var jeg så heldig at møde den engelske øl-ekspert Tim Webb. Vi vekslede et par ord om svenske og danske bryggerier, og hvor de er på vej hen.

Tim Webb
Tim Webb skrev i 1989 den noget lokale "Best Pubs in Devon and Cornwall", og fulgte i 1992 op med bogen "Good Beer Guide Belgium" som siden er udkommet i 9 udgaver, den seneste i marts i år. Han skriver artikler til bladene All About Beer Magazine og Beer Advocate, han sidder i bestyrelsen i den engelske ølentusiast-forening CAMRA, som har 175.000 medlemmer, og har været chef for Great British Beer Festival, Europas største ølfestival (hvis man ikke regner Oktoberfester som ølfestivaller).
Han ved altså et og andet om øl og bryggerier, og da vi jo var i Stockholm, spurgte jeg ham hvad han synes om det svenske ølmarked.

Antallet af bryggerier i Sverige er, som mange steder i Europa, stærkt stigende. Ligesom i Danmark er det en blanding af lokale bryggerier, med få standard øl, og eksperimenterende phantombryggerier. Det kan derfor være svært at finde de gode bryggerier, og øl, mellem alle de middelmådige. Tim sagde, at det svenske ølmarked er inde i en rigtig spændende udvikling, som med tiden vil kaste nogle rigtigt gode øl af sig. Han syntes desværre indtil videre, at 40% af øllene er noget 'crap', men at der også er nogle virkeligt gode imellem.
Angående de danske bryggerier sagde Tim, at det er ærgerligt at de ikke vil eksportere... I England er det sandsynligvis svært at skaffe danske øl, og så kan man jo godt få den tanke at de danske bryggerier slet ikke har lyst til at eksportere... eller ihvertfald ikke gør nok for det.

Det er altid sjovt at snakke med professionelle ølfolk, og få lov at høre deres mening. Jeg synes faktisk at det sjoveste ved de store ølfestivaller er netop dette, muligheden for at snakke med bryggere og andre ølfolk, for at høre hvad de synes om øllene og verdens-situationen.
Højt Skum !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar