13 januar 2014

Dia'legd - Refsvindinge ølbar på Vesterbro!

På Vesterbro, i Københavns bankende ølhjerte, er den hyggelig ølbar Dia'legd åbnet med et lidt usædvanligt udvalg; de har nemlig kun øl fra det fynske bryggeri Refsvindinge. Det er et af de ældste danske mikrobryggerier, med klassikkere som Ale no. 16 på programmet,og elskes af mange ølentusiaster. Jeg besøgte Dia'legd en fredag aften, hvor der var fulde huse, for lige at smage et par øl.

dia'legd
Dia'legd drives af de 3 venner Claus Jordan, Kim Hoffman-Madsen og Michael Jensen, som har gået i skole sammen ved Gevninge og er med i Gevninges Småborgerlige Variable Mandekor af Sprøde Drukstemmer, som jo bla. har optrådt flere gange på ølfestivallen. Michaels onkel er brygmester på Refsvindinge, så de sidste 9 år har gutterne jævnligt været på øltur til bryggeriet, og er store fan af deres øl.
Ingen af de 3 har erfaring som bartendere, ja de indrømmer såmænd også gerne, at de ikke er de store øleksperter, men de havde længe snakket om at det kunne være sjovt at have en ølbar, så da chancen bød sig slog de til. Refsvindinge Bryggeri er ikke medejer af baren, eller på nogen anden måde tilknyttet, gutterne fandt det vist bare helt naturligt at baren skulle servere øl derfra.

dia'legd bar
Ølbaren er indrettet i et kælderlokale i klassisk Vesterbro stil, med bar og bænke lavet af store planker og en blotlagt bagvæg. Førhen var der frisør i lokalet, med klinkegulv og hvidskurede mure, så Kim, som er håndværker uddannet, har lagt en del arbejde i at sætte lokalet i stand. Han har bygget baren mv af gulvplanker fra Genbyg på Amager og selv istandsat bænkene, og jeg synes at resultatet er blevet rigtigt godt. Det er en hyggelig lille bar, hvor det største problem er at der hurtigt bliver fyldt ;) Dia'legd har indtil videre en midlertidig bevilling, og må derfor kun holde åbent til kl 24, men de regner med at en normal bevilling snart falder på plads.

Røde Mor
Refsvindinge Bryggeri
Målet på Dia'legd er at have alle øl fra Refsvindinge på menuen, inklusiv øl som man normalt kun kan få på bryggeriet. Der er kun 4 fadølshaner og resten af øllene er på flaske, men til gængæld er priserne rørende billige, idet en fadøl koster 35,- og en flaskeøl 28,-. Flere af øllene fra Refsvindiges, fx Ale no 16, er jo klassikkere, så selvom man kan godt smage at det er øl som er masseproduceret til supermarkedssalg, er det sjovt at kunne få dem på fad.
Jeg smagte bla. en Røde Mor, og selvom jeg normalt synes at det er en halvkedelig wienerøl, så syntes jeg at den var ganske smagfuld på fad og gav den en karakter på 7/10.
Da Refsvindinge ikke har en rigtigt IPA i sortimentet, planlægger drengene på Dia'legd at få Herslevs IPA på fad som et slags gæstebryg, og derefter måske fortsætte med det koncept. Det synes jeg da lyder som en glimrende idé.

Dia'legd er praktisk taget naboer til Mikkeller Bar, og bl.a. dette har givet dem en masse medieomtale fx i Politikken og på AOK.dk, hvor de også er kommet med på en liste over 9 nye steder at gå i byen i København. Mikkeller er jo hipsternes og ølnørdernes bar, så Dia'legd kan ikke siges at være en konkurrent, for det er absolut mere en bar for den ganske almindelige ølentusiast. En ualmindelig hyggelig en af slagsen.

Dia'legd
Victoriagade 1, Kbh
Åbningstider: torsdag til lørdag: 17 - 24

Ingen kommentarer:

Send en kommentar