01 oktober 2012

Øltur til Belgien 2012 - Ankomst

Sidste onsdag kørte jeg sammen med 4 venner afsted mod Belgien, øllets moderland. Vi boede 4 nætter på Het Anker i byen Mechelen, og fik smagt en masse gode øl, inklusiv nogen med mange år på bagen. Jeg vil i et par indlæg her på bloggen fortæller lidt om turen, og om de gode øl.

Ølgutterne på Het Anker Brasserie
Vi kørte afsted onsdag ved frokosttid, og ankom, efter et par pauser undervejs, til Mechelen lidt efter 22. Vi valgte at køre derned, så vi kunne få nogle øl med hjem, og selvom det var et par lange køreture, var det besværet værd. Vi boede på hotel inde på selve bryggeriet Het Anker, og da vi kom frem var baren stadigt åben, så vi skulle da lige smage på sagerne. Så vi tog os en Gouden Courolus Classic (8,5/10) og så lige en Manebluser (8/10), og og en enkelt Tripel (9/10), og da vi fik tilbudt at købe nogle Cuvee Van De Kaizer med op til hotelrummet tog vi imod det. Næste dag var det ikke alle som var helt friske, overraskende nok, så vi skulle nok have sprunget den sidste Keizer over.

St. Rumbolds Katedral
Mechelen
Torsdag morgen, øh formiddag, blev vi kulturelle, og besøgte Mechelen flotte katedral. Byen var i århundreder sæde for Belgiens ærkebiskop, hvilket blandt andet katedralen bærer vidne om. Det flotteste var kirkens tårn, St. Rumbolds Tårn, hvor 518 trin førte de 97 meter op til en platform, med en flot udsigt over byen. Efter besøg på et par caféer, og en lur, spiste vi middag på Het Anker. Det var en ok middag, hvor vi fik smagt Het Ankers frugtøl Boscoli (6,5/10), og sæsonøllen Hefstbok (7/10).

Stillen Geniter
Den Stillen Geniter er Mechelens svar på Kulminator, og efter middagen smuttede vi derned, og nød nogle helt fantastiske øl.  Ejeren er en utroligt flink ældre nørd, vi hørte temaet fra Star Wars mindst 3 gange i løbet af aftenen, som ikke går så meget op i hygiejne, men meget i øl. Ølkortet er enormt, måske 5- 600 øl, og inkluderer nogle lagrede godbidder. Vi fik en Oude Geuze fra 3 Fountainen, en fuldstændig fantastisk spontantgæret øl med masser af syrlig smag som jeg gav 9,5/10, den legendaiske VestWleteren 12 til sølle 4,20 Euro (9,5/10), Oude Geuze fra Tilquin (8/10), en Kriek Mariage Parfait 2009 fra Boon (9,5/10), som helt sikkert er den bedste Kriek jeg har smagt, en Kriek 100% Lambic fra Cantillion (8,5/10) som var noget mere syrlig, og slutteligt en Chimay Grand Reserve fra 1990....

Grand Reserve 1990
Chimay
Jeg er en stor fan af den blå Chimay, og det var virkeligt sjovt at smage på en som var lagret så mange år. Vi smagte for et par uger siden en blå Chimay fra 2002, købt i BarleyWine, og selvom den også var god kunne man godt smage de 12 års aldersforskel. Aromaen, der ligesom alt andet ved øllen var formidabel, var kraftig som en portvin, og både krydret og støvet, men også stadigt fyldt med duft af karamel og nødder. Det er utroligt hvad årene havde gjort ved smagen, som var meget portvins agtig, med smag af karamel, nødder, alkohol, og var endnu mere krydret end i en frisk. Den lange krydrede eftersmagen fuldendte billedet, og jeg gav Chimay Grand Reserve fra 1990 en karakter på 9,5/10.

Efter denne skønne øloplevelse blev det bare bedre, for fredag tog vi en tur til Antwerpen, bla. for at besøge Kulminator, øl-himmelen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar