25 november 2014

Todd the Axe Man

Det er ved at blive en tradition, at Amager Bryghus hvert år omkring CBC får besøg af en række amerikanske bryggere, så de kan lave et samarbejdsbryg. I år bryggede de sammen med bryggerne fra Surly, Jester King, Cigar City og Prairie Artisan Ales, fire af USA's bedste bryggerier. Todd the Axe Man blev brygget sammen med Surly Brewing's Todd Haug, som er hardcore heavymetal guitarist.

Todd the Axe Man er en IPA med et tæt hvidt skum som hurtigt forsvandt. Etiketten er, som alle Amager's flotte etiketter, tegnet af Simon Hartvig Daugaard.
Aromen er friskt bitter, med duft af citrus og eksotisk frugt som melon og ananas. Det er en rigtigt lækker frisk aroma, som i baggrunden har lidt duft af malt. Smagen er derimod meget bitter, og har er en svag malt smag. Øllen er bygget med den malt Surly bruger i alle deres øl nemlig Golden Promise, men det er humlesmagen af citrus, melon og grape, som totalt dominerer smagen. Det er en rigtig god og frisk humlesmag, som humlehoveder vil synes er helt fantastisk, men det er lige i overkanten til mine sarte smagsløg. I den halvlange eftersmag er der citrus og grape bitterhed, samt lidt spor af ananas eller melon.
Jeg synes at Todd the Axe Man er en rigtigt lækker øl, selvom den er temmeligt bitter, så jeg giver den en karakter på 8,5 ud af 10.

Jeg har kun smagt en mere af Amagerdrenges CBC samarbejdsbryg fra i år, nemlig IPA'en Orange Crush, som de bryggede sammen med Wayne Wambles fra Cigar City. Det er en lækker IPA, på kun 5% alc., brygget med amerikansk appelsin skal, hvilket giver den et ekstra skud frugtsmag.
De har gang i nogle lækre ting, der ude i kælderen på Amager.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar