15 februar 2018

Black Bremmel - Brombær Stout fra Det Lille Bryggeri

I det seneste nummer af ØLentusiasteN kan du læse en artikel om Black Bremmel, den sidste øl i ølserien De Tolv Årstider. Black Bremmel er brygget af Det Lille Bryggeri, som en hyldest til september måned, men passer sandeligt også glimrende til en kold februar dag. Det er en kulsort Stout proppet med brombær.

Black Bremmel Brombær Stout fra Det Lille Bryggeri
Black Bremmel
Det Lille Bryggeri
Black Bremmel er en flot kaffesort Stout på 10,4% alk, med et tæt nøddebrunt skum som hurtigt forsvinder. I det rette lys ses et kraftigt rødt skær i øllen. Aromaen har en utroligt kraftig duft af frugt. Der må være brugt utrolige mængder brombær for at give en så kraftig aroma, som så tydeligt kan overdøve duften af brændt sort malt. Aromaen er fint bitter, og trods en relativt lav IBU på 39, er selve smagen også dejligt bitter. 
Smagen er dyb og lækker, med en meget tydelig smag af brombær. René Hansen har ud over brombær også brugt sukker i brygningen, og jeg synes faktisk at man nærmest kan smage den sukker, eller måske er det bare en sødlig smag fra frugten.  Eftersmagen er lang og lækker, med en god brændt malt smag, en rigtig fin bitterhed, og en dejlig frugtsmag som smyger sig kælent om ganen.
Black Brommel er en rigtig nydeøl, som med sin kraftige frugtige smag passer perfekt til det danske efterårs, og vinter, vejr. Jeg giver Black Brommel en samlet karakter på 8 ud af 10.

I ølserien De 12 Årstider har en række danske bryggerier givet deres øl-bud på en dansk måned, i en øl brygget med, eller inspireret af, danske ingredienser. I Black Bremmel har Det Lille Bryggeri brugt danske brombær, som de har plukket lokalt omkring bryggeriet. Det er de sluppet godt fra :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar