19 april 2017

Beer Here på ølbaren Rbabarrab!

Den dejlige forretning Kihoskh har åbnet deres egen ølbar, med det skøre navn Rbabarrab. Baren ligger på Sønder Boulevard, mellem Kihoskh og pizzastedet Itzi Pitzi Pizza, som formentligt er Københavns bedste pizzabager. Det er jo populært at anmelde pizzariaer, ikke mindst hvis man ikke kan forstå hvad de siger, men i denne artikel vil jeg nu holde mig til anmelde ølbaren Rbabarrab og deres husøl brygget af Beer Here.

Det går godt for Keld Pedersen, ejeren af Kihoskh, som sidste år åbnede sit eger økologiske bageri: Brød, driver sit egen ølimport firma, og nu altså også kan kalde sig bar-ejer. Rbabarrab ølbar er ren
København, med et højt lyst lokale med minimalistiske træmøbler, og en stor kinesisk drage i loftet. De har en fin lille bardisk med 15 fadølshaner, hvor udvalget skifter lystigt, et udvalg af drinks, bl.a. en del lavet med øl, og så kan man spise mad bl.a. fra Brød og fra naboen Itzi Pitzi. Ud over et godt udvalg på fadølshanerne, må en fin ny bar jo også have sin egen husøl, så sådan en fyr har de fået brygget af Christian Skovdal hos Beer Here.

Rbabarrab Pale Ale er en uklar strågul øl på 5,1% alk, med et luftigt hvidt skum som hurtigt forsvinder. Jeg fik desværre ikke et billede af det fine lille glas. Øllen er brygget med grøn te og citrongræs, hvilket giver en dejlig frisk og aromatisk øl. I aromaen er en fin lav bitterhed, lidt baggrund af lys malt, samt lidt frisk duft af citrus og hyldeblomst. Jeg havde ikke lige gættet af øllen er brygget med grøn te og citrongræs hvis jeg ikke vidste det, men det er helt sikkert en frisk og sprød øl, med en lyst krydret smag af citrus, melon, græs og blomster. Der er en fin maltsmag bag humlen, men det er den friske bitterhed som dominerer, helt som man forventer af en øl brygget af Christian Skovdal.
Jeg synes at Rbabarrab PA er en dejlig frisk øl, men en fin let mundfylde og eftersmag,  så jeg giver den en karakter på 7,5 ud af 10.

Med den nye ølbar Rbabarrab er der blevet endnu en grund til at tage på øltur på Vesterbro. Hvis du mangler inspiration til en øltur, kan du prøve at kigge på mit 'Øl-Kort' på Højt Skummende. Der er masser af velsmagende steder at besøge :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar