21 juni 2017

Amagers Bastard Princess

Amager Bryghus bryggede i december The Bastard Princess som deres 'månedens fadøl', og efter stor efterspørgsel endte den med at komme i deres faste sortiment. Det er en New England IPA, NE IPA, altså en frugtig, uklar IPA med lav bitterhed men masser af humlesmag.

The Bastard Princess er en uklar gylden øl på 6% alk. En NE IPA er ofte uklar, grænsende til det grumsede, og prinsessen er da også ganske nydeligt nasset (altså uklar. Jeg skrev bare nasset fordi det rimer).
The Bastard Princess fra Amager Bryghus
The Bastard Princess
Amager Bryghus
Aromaen er nydeligt frugtig, med en fin lav bitterhed, samt humleduft af citrus, melon og blomster. Det er en dejligt frisk aroma, og hele pointen med en NE IPA er også netop friskheden og det frugt-juice agtige. 
Prinsessen er kun på 40 IBU, men humlen får den alligevel til at virke forholdsvis bitter. Der er frisk humlesmag af citrus, melon og ananas, samt lidt grapefrugt i eftersmagen. Det ville jo heller ikke være en rigtig Amager øl, hvis ikke den havde en portion grapefrugt smag. Lidt hvede giver sammen med humlen en rigtig fin mundfylde til prinsessen, og får den næsten til at virke lidt sød, fordi smagen får sådan lidt karakter af frugt-juice. Humlebitterheden skjuler dog næsten sødmen, og sammen giver det en dejligt frisk og letdrikkelig øl. 
Jeg synes at The Bastard Princess er en lækker øl, og giver den en samlet karakter på 8 ud af 10. 

Som alle Amager øl har The Bastard Princess en lang historie på etiketten. Den handler om en dansk konge, en tjenestepige i uføre, og en amerikansk pige med kongelige danske rødder. Denne søde pige hjælper ofte Amagerdrengene, og er således endt som en dejlig øl. Og de levede lykkeligt til deres dages ende...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar