31 juli 2014

London Black Cab Stout

Bryggeriet Fuller laver en lang række forskellige øl, fra Bitter til Stouts, alle i klassiske engelske udgaver. I Superbrugsen har jeg fundet deres London Black Cab Stout, hvilket er en klassisk tør engelsk porter, som har vundet adskillige priser.

London Black Cab er en kulsort Porter på 4,5% alc, med et tæt lysebrunt skum som holdt ret længe. Jeg kan godt lide den fine flaske, og synes at det er en rigtigt flot øl.
Aromaen en rigtigt lækker, selvom det faktisk er en ret simpel Porter duft. Der er duft af brændt malt, lakrids, lidt chokolade og bag det hele ligger en god brændt bitterhed. Det samme gælder smagen, hvor en tør brændt smag dækker over en let krydret smag af chokolade. Det er lige det jeg forstår ved en engelsk Porter, hvor en fin, nærmest olieret, smag balanceres af en tør bitterhed.
Jeg synes at London Black Cab er en rigtigt lækker Porter, og giver den en karakter på 8 ud af 10.

Der findes mange forskellige slags Portere og Stouts, fra de stærkt humlede amerikanske som Knud Den Store, til de fint balancere som fx Herslevs Porter. Variation er jo som bekendt livets salt, eller i dette tilfælde, øl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar