30 marts 2017

Fantastisk Waves IPA på Mikkellers Ramen to Biiru

Den allesteds nærværende Mikkeller åbnede forrige år ramen restauranten 'Ramen to Biiru', på Nørrebro i København, og sidste år fik den en søster på Enghavevej. Ramen har i et par år været top-moderne, og en række ramen steder er åbnet i København, men jeg har ikke rigtigt fået besøgt nogen af dem. Sidste weekend besluttede jeg at gøre noget ved dette, og tog en tur til Enghavevej.

Ramen to Biiru
Ramen to Biiru
Mikkeller har lavet en del samarbejde med Japan, bl.a. ved 2 gange at forsøge at åbne en Mikkeller Bar i Tokyo. Han fik derigennem øjnene op for, at ramen kan smage virkeligt lækkert, hvis det er rigtigt lavet, og derfra var der ikke langt til tanken om selv at åbne et ramen sted. Det skete i samarbejde med den ægte japanske ramen-kok Daisuke Uki , og stedet skulle så naturligvis hedde Ramen to Biiru, altså Ramen og Øl. Det er en utraditionel restaurant, i det man fx ikke kan bestille bord og at stedet er udsmykket med et klassisk videoarkade spil, masser af japansk knick-knack, samt en kæmpe Pikachu dukke. Indretningen er dog stadigt hold i den klassiske Mikkeller stil med træ og klinker. 
Bjergsø Ramen Yuzu
Maden bestilles i en gammel elektronisk maskine, hvor man ved tryk på en knap får en lille lap papir med navnet på det bestilte, som man så går til skranken og betaler for. Menuén består af 6 forskellige slags ramen, samt tilbehør som kan bestilles seperat, og øl fra et fint lille fadølsanlæg med 8 haner med Mikkeller øl. Jeg bestilte en omgang Bjergsø Yuzu Ramen, som var en lækker nudelsuppe med tyndt skåret svinekød, Yuzu, forårsløg, bambus og Kombu tang. Til dette bestilte jeg en IPA brygget på Mikkelers bryggeri i San Diego i USA, den dejligt bitre 'Waves'.

Waves er en fin gylden IPA på 7,3%, med et tæt hvidt skum som holdt længe i det fine lille glas. Hvis jeg ikke tager helt fejl, står der Biiru på glasset.
Waves IPA
Mikkeller SD
Aromaen var dejligt frisk, med en fin bitterhed og masser af humleduft af citrus, yuzu, ananas og melon. Der er kun lidt duft af malt, hvilket i selve smagen træder helt i baggrunden bag en intens frugtig bitterhed. Waves er så frugtig, at man skulle tro at der er tilsat rigtig frugt, for vi er helt ude i den intense tyktflydende IPA type som Omnipollo kalder for en Smoothie.
Ramen to Biiru er jo ikke en bar men en restaurant, hvilket, ligesom hos Warpigs, betyder at øllet er til restaurant pris med 70,- for 40cl. Men Waves er det værd, for det er virkeligt en lækker øl, så jeg giver den en karakter på 9 ud af 10.

Mikkeller løber stærkt for tiden, og åbner nye steder som aldrig før. I Danmark er det nyeste skud ølbaren Haven, som er en slags forsmag (eller forpost) for den nye musik/øl/kunst-festival Haven, som Mikkeller arrangere i samarbejde med Claus Meyer og bandet The National. Det er fantastisk at Mikkeller starter så mange steder hvor øl tages seriøst, om det så er ølbarer, musikfestivaller eller ramen restauranter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar