28 marts 2017

Lottrup - US Dark Ale og Red Copper Ale

Royal Unibrew har med deres ølserier Lottrup og Schiøtz lavet en række billige supermarkedsøl. Jeg anmeldte en række af dem sidste år, og synes faktisk at de er ganske udemærkede, specielt i forhold til prisen. Brygmester Anders Kissmeyer har været med til at lave opskrifterne, hvor der ofte er brugt usædvanlige urter mv for at give en dybere smag. Det er der dog ikke i dagens to hovedpersoner, nemlig Lottrup øllene Red Copper Ale og US Dark Ale.

US Dark ALE
Lottrup - Royal Unibrew
US Dark Ale er en klar nøddebrun øl på 6% alk, med et lysebrunt skum som holder længe. Den er
brygget med 8 typer malt og 4 amerikanske humler, samt tilsat lakrids, hvilket jo lover godt.
Aromaen er dejligt maltet, med duft af ristet malt og lidt rugbrød. Der er en mild bitterhed og lidt frugtighed som fra mørke bær.
I smagen kommer malten virkeligt til sin ret, og skaber en fin dyb smag, specielt for en øl på kun 6%. Der er smag af ristet malt, lidt rugbrød og brændt karamel, samt en mild smag af lakrids, som mærkes mest i eftersmagen. Af så mørk en øl, er der en fin frugtighed, som jeg tænker må stamme fra de amerikanske humler. Og måske lidt fra lakridsen?
Jeg synes at US Dark Ale er en rigtigt fin øl, sådan næsten Scwarzbier agtig, og giver den en karakter på 7,5 ud af 10.
Ja og dog, for på etiketten kan man læse, at dette faktisk er en Stærk Pilsner... Af en stærk pilsner at være, er det virkeligt en elendig øl. Alt for mørk og frugtig. Så jeg tror at jeg ændrer min karakter til et 4 tal.
Red Copper Ale
Lottrup - Royal Unibrew
Red Copper Ale er en nydelig rødbrun øl på 5,3% alk, med et flot lyst skum. Den har en fin let aroma, med duft af brændt karamel og milde krydderier, samt en let bitter duft af græs og lidt blomster.
I smagen bliver bitterheden mere fremtrædende, og er faktisk ikke så tosset. Specielt i eftersmagen, hvor kombinationen af bitterhed og smagen af brændt karamel virker rigtigt godt. En mild humlesmag af græs og blomster, er med til at give en meget nydelig mundfornemmelse.
Red Copper Ale er ikke nogen revolutionerende øl, men i forhold til prisen synes jeg at den har masser af smag, og giver den derfor en karakter på 7 ud af 10.
På denne øl har nogle genier søreme også skrevet at det er en: Stærk Pilsner. Flot!

Alle Schiøtz og Lottrup øllene er efter sigende brygget på Albani bryggeriet. I Odense er Royal Unibrew ved at bygge det gamle Albani bryggeri om til en moderne mikrobryggeri, hvorfra der skal komme en række nye øl, bl.a. under Kissmeyer mærket. Det bliver spændende at følge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar