02 marts 2017

La Santa Muerte - Den Hellige Død fra Amager

Amager Bryghus står kedlerne aldrig stille, og nye øl flyder i en lind strøm. Det er både i form af samarbejdsbryg med andre bryggerier, samt deres koncept 'Månedens Fadøl', hvor små bryg af eksperimenterende øl udkommer på fad.

La Santa Muerte var månedens fadøl i december 2015, og blev efterfølgende valgt til at skulle indgå i Amagerdrengenes, efterhånden vanvittigt store, faste sortiment. Det er en flot Imperial Honey Stout på 10%, præget af endnu en flot etikette fra Simon's hånd. Etiketten har, som altid, en lang historie, som i dette tilfælde fortæller om navnet La Santa Muerte. Man skulle tro at Papsø blev betalt pr ord for at skrive etiketterne :)
La Santa Muerte
Amager Bryghus
Aromaen er dyb og lækker, med duft af chokolade, malt, lidt træ, lidt kaffe, nødder og ristet malt. Der er ikke nogen direkte duft af honning, men den bidrager med lidt mere frugtighed end der normalt findes i en Stout, hvilket forstærkes af at den er brygget med frugtige amerikanske humler. Bitterheden er overraskende mild, af en Amager øl, men det er fordi den gemmer sig bag den mørke aroma. I selve smagen er er bitterheden heller ikke fremtrædende, men er med til at give en god mundfornemmelse. Der er en dyb mørk smag af brændt karamel, lidt chokolade, en god frugtighed og en tydelig smag af kaffe, specielt i eftersmagen. Der er brugt både Black Malt, Roasted Barley og Chocolate Malt, hvilket burde give en meget kraftigt 'sort' øl, men det balanceres åbenbart af honningen og den amerikanske humle, for resultatet er en fyldig men stadigt forholdsvis letdrikkelig øl, med en dejlig lang eftersmag af kaffe og chokolade.
Jeg synes at La Santa Muerte er en lækker øl, så jeg giver den en samlet karakter på 9 ud af 10.

Amager øllene som er Månedens Fadøl fås på mange listige ølbarer, så hvis du skulle komme forbi en sådan, kan jeg varmt anbefale at smage på sagerne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar