22 marts 2017

Break Oatmeal IPA

Det polske bryggeri Nepomucen blev startet i 2015 af brødrene Peter og Mariusz Musielak samt bryggeren Jacek Domagalski. Bryggeriet ligger i byen Jutrosin, nær nationalparken Barycz Valley, hvor de har omskabt et gammelt bageri og selv bygget meget af deres brygudstyr. Mange af de nye polske bryggerier laver kraftigt humlede amerikanske IPA'er og Nepomucen er ingen undtagelse. Jeg har smagt deres Break, en dejligt humlet havre IPA.

Break Oatmeal IPA fra Browar Nepomucen
Break
Browar Nepomucen
Break er en ravgylden IPA på 5,7% alk, med et tæt flødefarvet skum som holder længe. I aromaen er der en blød duft af malt og brød, som danner baggrund for en rigtig god humlebitter aroma. Der er duft af citrus, grapefrugt og en duft af vindruekerner som afslører at der er tørhumlet med voldsomme mængder humle.
Smager er godt bitter, men balanceres lidt af en fin baggrundssmag af malt. Det er meget normalt at bruge lidt havre i en IPA, det er der fx også i Mikkellers standard IPA opskrift, men her er der formentligt brugt lidt større mængder, for den bagvedliggende maltsmag er rigtig fin. Der er en dejligt kraftig humlesmag af grape, citrus, vindruekerner, samt lidt eksotisk frugtsmag af ananas og melon. Samlet giver det en rigtig god mundfornemmelse, og en halvlange eftersmag med en dejlig bitterhed
Jeg synes at Break er en rigtigt lækker øl, så jeg giver den en karakter på 8,5 ud af 10.

Det er sjovt at de polske mikrobryggerier i den grad har kastet deres kærlighed på de amerikanske IPA'er. Eller, det er selvfølgeligt ikke så mærkeligt, da ølrevolutionen jo startede i Danmark på nøjagtigt den samme måde. Der kommer nogle polske mikrobryggerier med på Ølfestivallen til maj, og jeg glæder mig til at se hvad de kan diske op med :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar