19 marts 2017

Arrogant Bastard Ale

Arrogant Bastard Ale er en klassiker fra det amerikanske bryggeri Stone Brewing. Den kom første gang i butikkerne i 1997 og udviklede hurtigt sin helt egen personlighed og fanskare. P.g.a. sin markante smag fik Arrogant Bastard også en markant etikette-tekst, eller personlighed, som er fanden-i-voldsk og anti-industri-bryg, lidt som vi nu kender det fra Brewdog. I 2015 valgte Stone at udskille Arrogant Bastard i et særskilt varemærke under bryggerinavnet Arrogant Brewing, for at have en særlig serie hvor det vilde og arrogante kan udfolde sig. Jeg faldt forleden over en dåse Arrogant Bastard, og tænkte at I da lige skulle have en anmeldelse af den.

Arrogant Bastard
Arrogant Brewing (Stone)
Arrogant Bastard er en nødebrun øl på 7,2 % alk, med et luftigt lysebrunt skum som holder længe. Det er en rigtigt flot øl.
Jeg tror egentligt at det var meningen at Arrogant Bastard skulle være en Skottisk Ale, men med et amerikansk twist. I aromaen er der da også en fin duft af malt, karamel, lidt nødder eller kastanie, lidt krydret malt duft samt en god bitterhed. I en mere frisk dåse tro jeg at humlebitterhed ville dominere over alle disse duft-indtryk, for i selve smagen bliver det meget tydeligt, at der ikke er sparet på humlen.
Det er en meget smagfuld øl, med en god maltsmag som både giver smag af brændt karamel, mørke krydderier og træ. Maltsødmen bliver dog ikke klistret, for en rigtig god bitterhed sørger for balance. Der er humlesmag af citrus og grapefrugt, som i den halvlange eftersmag kommer til at dominere mere og mere, efterhånden som malt og karamelsmag svinder hen.
Jeg synes at Arrogant Bastard er en lækker øl, men den meget insisterende smag af grapefrugt, bliver langsom for meget til min smag. Jeg giver derfor en samlet karakter på 8 ud af 10.

Arrogant Bastard er en markant øl som deler vandende, men holdningen fra Arrogant Brewing er klar: Det rager os. Hvis du ikke kan lide denne øl, så drik noget andet.
Stone er USA's 9. største mikrobryggeri, eller Craft Brewery som deres kategori kaldes Over There, og laver en lang række lækre øl. Så der er masser af andre øl at gribe fat i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar