13 marts 2016

Hugin - Biere de Garde fra Munkebo

Hugin fra Munkebo Mikrobryg er brygget som en fransk Biere de Garde øl. Det er den franske version af saison øl, altså en kategori som kan være alt fra undergærede mørke øl til lyse syrlige sager. Fælles for dem er dog en fokus på malten, som regel med masser af karamel smag. Hugin er brygget med 5 slags malt og med Claus Christensens egen Munkebo gær, så den har både masser af malt- og frugtsmag.

Det er en flot kastaniebrun øl på 6,5% alk, med et tæt flødefarvet skum som hurtigt forsvinder. I aromaen er der en god duft af malt, med masser af karamel, en frugt aroma som af figen, og en lav bitterhed. Aromaen har en fin balance mellem at have en god dybde og alligevel være frisk.
I smagen er der malt, karamel, en god frugtighed og en fin let bitterhed med citrus og græs smag. Jeg synes at Hugin har en friskhed og karamelsmag som en fransk Biere de Garde, men der er så meget smag af figen, eller tørret frugt, at smagen også går meget over i retning af en belgisk ale. Faktisk er der så meget figen smag, at man næsten skulle tro at der er tilsat figenpuré, som René Hansen fx er stor fan af på Det Lille Bryggeri. I eftersmagen går en fin malt bitterhed hurtigt over i en frugt sødme, som dog forsvinder inden længe.
Jeg synes at Hugin er en dejligt smagfuld øl, hvor karamel smag fra malten balanceres af frugt smag fra Munkebo 04 gæren. Jeg giver den en samlet karakter på 8 ud af 10.

Jeg tror faktisk kun at jeg har smagt 3-4 Biere de Garde øl som var brygget i Frankrig, og de var alle undergærede øl med en kraftig karamelsmag. Men der skulle altså også findes mere friske og syrlige varianter af øltypen.
Tak til Munkebo for den gode øl :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar