23 juli 2017

Friskbagt Sigtebroad fra Amager Bryghus

 Amager Bryghus er glad for at lave samarbejdsbryg, hvor de sammen med et andet godt bryggeri laver en spændende øl. En lang række bryggere har været på besøg i kælderlokalerne på Amager, men amagerdrengene er også flere gange rejst ud i verden for at lave samarbejdsbryg. Mest til USA. Dagens hovedperson Sigtebroad er resultatet af sådan et USA besøg, og er brygget sammen med amerikanske Trillium. Dette bryggeri fra Massachusetts er de sidste 3-4 år blevet kendte for deres amerikanske IPA'er og Pale Ale's, og har selv lavet en lang række samarbejdsbryg rundt omkring i verden, bl.a. med svenske Omnipollo. Sigtebroad blev brygget i september sidste år, og kom i første omgang kun til salg i USA, under navnet Sigtebrød. Det tog lidt tid før man kunne få øllen i Danmark, men til årets Amarikanerdag på Amager Bryghus kom så endeligt den danske udgave Sigtebroad. Jeg smagte den forleden på fad på Taphouse.

Sigtebroad er en NE IPA, altså en frugtig og uklar IPA med lav bitterhed. Etiketten har en lang historie om vikinger som laver buer af gammelt brød samt fjollede øgenavne til bagerjomfruer, og mon ikke det er en sådan en amerikansk- viking- bagerjomfru vi finder på etiketten.
Sigtebroad
Amager Bryghus
Sigtebroad er en uklar ravgylden øl på 6,8% alk, med en lækker humlet aroma af citrus, melon, lidt ananas og grape, samt en fin lav bitterhed. I selve smagen får den meget humlesmag af gran, melon og stikkelsbær dog øllen til at smage godt bitter. Det er en dejligt frugtig øl, hvilket sammen med en anelse hvedemalt næsten får øllen til at virke sød. Men kun næsten, for den friske humlesmag overvælder helt smagsløgene, til en dejlig fyldig mundfylde, og en fin bitter eftersmag.
Jeg synes at Sigtebroad er en dejligt frisk og humler øl, og giver den en samlet karakter på 8 ud af 10.

Amager Bryghus skriver at Sigtebroad er deres bedst sælgende øl nogensinde, så de har lidt svært med at følge med efterspørgselen. Men hvis du skulle se den et sted ude i øllandsskabet, så vil jeg varmt anbefale at smage på sagerne :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar