19 juli 2017

Himmerigets friske IPA'er fra New York

Den københavnske ølbar Himmeriget holdt i starten af juli en Himmeriget Beer Week, hvor de havde nogle spændende arrangementer. De sluttede ugen af med en pop-up bottle shop d. 9. juli, hvor de fik fløjet friske IPA'er ind direkte fra nogle af de bedste bryggerier i New York. Det nummer har Mikkeller lavet et par gange, dog mest fra hans eget bryggeri i San Diego, men hans onde tvilling har selvfølgeligt gjort det lige en lille smule bedre. Som sædvanligt. På Himmeriget kunne man få øl fra bryggerierne Interboro, LIC, Other Half, Threes og Grimm Artisanal, både på fad og på dåse. Jeg benyttede mig af at man også kunne købe dåser med hjem, så her får i en ølanmeldelse af 2 friske IPA'er direkte fra New York.

Fra bryggeriet Interboro kommer den smukke IIPA Louder Than a Bomb, LTAB. Navnet kommer fra en Public Enemy sang, men er også navnet på en Poetry Slam konkurrence i Chicago. Jeg ved ikke hvad er mest humlet.
LTAB er en uklar gylden dobbelt IPA på 8% alk, med et tæt flødefarvet skum. Aromaen er helt frisk
Louder Than a Bomb IPA fra Interboro Brewing
Louder Than a Bomb
Interboro Spirits & Ale
og frugtig med duft af citrus, melon, samt lidt ananas og grape. Aromaen har en dejlig dybde, men ingen spor af den alkohol sødme som IIPA'er ofte har. I selve smagen er der også masser af frugt fylde, men ingen smag af alkohol, da den friske humlesmag overskygger alt andet. Ud over citrus, grape og melon, er der også humlesmag af gran, vindruekerner og masser af blomstersmag, så dette er virkeligt en øl med gang i humlekanonerne. Bitterheden er også rigtigt god, så på trods af den lidt høje alk %, er det lige før jeg ville kalde LTAB en NE IPA. Det er sgu en frisk og lækker øl, så jeg giver den en karakter på 8,5 ud af 10.

Forcefield fra Grimm Artisanal
Forcefield
Grimm Artisanal
Forcefield er en IPA fra bryggeriet Grimm Artisanal Ales. Det er en klar gylden øl på 6,4%, med et tæt hvidt skum som hurtigt forsvinder. Jeg går ud fra at den kunstfærdige dåse forestiller et kraftfelt.
Aromaen er frisk og ok bitter, med humleduft af citrus, melon grape og lidt bitre grønne bær. Jeg smagte også Forcefield da jeg besøgte Himmeriget, og selv om denne dåse er helt frisk, var øllen altså stadigt lige en tand friskere på fad. Smagen er dejligt bitter, med en humlefrugtighed som var lidt mere forfriskende i fad-udgaven, og med masser af smag af citrus, melon, pære, ananas og grape. Det er en dejligt letdrikkelig, men rimeligt humlebitter IPA. På dåsen står der: "Roll can to suspend hop haze", men der er absolut ingen hop haze i øllen, ligemeget hvad man gør, så jeg ved ikke helt om det er ment som en joke. Nå, men det er under alle omstændigheder en dejligt humlefrisk øl, så jeg giver den en karakter på 8. I fadøls udgaven måske endda 9.

I Himmerigets Beer Week var der, ud over friske amerikanske øl, også frigivelse af årets udgave af Cantillons Blåbær Lambic. Det er det eneste sted man officielt kan købe denne meget hypede øl, så frigivelsen trækker altid lange køer. Det samme kommer til at ske når Himmeriget d. 23. september holder Zwanze Day. Det er en årlig øl-begivenhed som holdes af Cantillon, hvor en række udvalgte ølbarer forskellige steder i verden, i Danmark er det kun Himmeriget, frigiver den årlige udgave af Cantillons Zwanze øl. Så hvis man elsker syrlige øl eller piv-friske IPA'er, så er Himmeriget 'The Place To Be'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar