02 september 2014

Wiibroe Porter

Wiibroes Bryggeri blev grundlagt allerede i 1840, men blev i 1964 overtaget af Carlsberg, og i 1998 blev produktionen flyttet væk fra bryggeriet i Helsingør. Wiibroes Imperial Stout Porter betragtes af mange ølentusiaster, specielt af den lidt ældre generation, som en af Danmarks bedste øl, og har, på linie med Limfjordsporteren, en stor fan-skare.

Wiibroe Porter
Carlsberg
Wiibroes Porter er en kaffesort øl på 8,2% alk, med et tæt lysebrunt skum som hurtigt forsvandt. Den blege etikette er utroligt kedelig, men det opvejes af at selve øllen er mørk og tyk som tjære. Aromaen er rigtig lækker, med duft af chokolade, lakrids og en antydning af kaffe. Det er en ret sød aroma og bitterheden er temmelig lav, men duften er stadigt dejlig.
Smagen er også lidt sød, men her balanceres det af at der er utroligt meget smag og mundfylde. Ud over smagen af lakrids og chokolade, er der en krydret smag og masser af brændt malt, som fortsætter i den meget lange eftersmag. Her er der også lidt røg sammen med den brændte smag, samt en god smag af lakrids.
Jeg synes at Wiibroes Porter er en rigtigt lækker øl, og giver den en karakter på 8,5 ud af 10.

Wiibroes Porter blev første gang lanceret i 1930, men produktionen blev stopper i 2002 pga faldende efterspørgsel. Efter at folk igen langsomt fik øjnene op for det gode øl, blev produktionen dog genoptaget i 2006, samme år som Ølfabrikkens Porter blev kåret som Årets Ølnyhed 2005. Wiibroes Porter distribueres desværre ikke længere til hele landet, men fås primært i hovedstadsområdet. Men mon ikke den kan skaffes overalt ? :)

3 kommentarer:

 1. Henry Jørgensen12 september, 2014

  De 2 bedste øl for mig, er: Limfjordsporter fra Thisted og Wiiebroes Porter.
  Jeg har fundet ud af at EUROSPAR i Randers har den. Måske andre SPAR købmænd har den rundt omkring i landet !?!?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også gode klassiske øl :)
   Jeg har hørt, at man også kan få Wiibroe Porter i mange Rema1000 butikker.
   Tak for tippet om SPAR :)

   Slet
 2. Sælges nu i Rema 1000 til 11 kroner. Skønt

  SvarSlet