02 juli 2014

Vådbinder fra Halsnæs Bryghus

På Hundested Havn i Nordsjælland ligger spisestedet Halsnæs Bryghus. De har et lille brygværk, hvor Thomas Naundrup Andersen, så vidt jeg kan forstå, brygger øl til restauranten. Når der skal brygges større 'portioner' foregår det dog på Herslev Bryghus, hvor det så er den alle-steds-nærværende Peter Sonne, som svinger kedlerne.

Vådbinder
Halsnæs Bryghus
Vådbinder er en kulsort Porter på 7,6% alc, med et tæt lysebrunt skum som hurtigt forsvandt. Navnet Vådbinder stammer fra, at bygningen som Halsnæs Bryghus ligger i, tidligere var et vodbinderi, hvilket på nordsjællandsk kan staves med å.
Aromaen er utroligt dyb og lækker, med en god bitterhed og duft af nødder, kaffe, chokolade og mørke krydderier. Vådbinder er brygget som en engelsk porter, og disse har ofte så lidt sødme at aromaen ligesom bliver lidt 'tynd', men i Vådbinder hænger det hele godt sammen, og aromaen er utroligt lækker.
Smagen er også utroligt dyb og blød. Der er en god bitterhed i baggrunden, til at give modspil til smagen af kaffe, lakrids og mørke krydderier, så det bliver til en skøn tør engelsk porter med en rigtigt god mundfylde. Eftersmagen er halvlang, med en god bitterhed samt smag af lakrids.
Jeg synes at Vådbinder er en fantastisk Porter, og giver den en samlet karakter på 9 ud af 10. I min verden giver det et lille plus i karakteren, at øllen jo må være økologisk, da den er brygget hos Herslev ;)

På Bryggeriernes Dag d. 14/6 besøgte jeg Herslev Bryghus, de holdt samme dag 10 års jubilæum, og det var her at jeg købte denne flaske Vådbinder. Hvis man ikke lige kommer forbi Hundested Havn, kan det ellers godt være svært at finde øllene fra Halsnæs Bryghus, men det er åbenbart værd at lede efter dem :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar