10 juli 2017

Mikkeller Beer Celebration Copenhagen 2017

I bededagsferien lagde Øksnehallen for anden gang hus til Mikkellers store ølfest. Da Mikkeller nu holder ølfester flere steder i verden, har herligheden skiftet navn fra Copenhagen Beer Celebration, til Mikkeller Beer Celebration Copenhagen, MBCC. Men det er stadigt et kæmpe overflødighedshorn af verdensklasse øl.
Denne artikel om MBCC blev bragt i det seneste nummer af ØlentusiasteN.
MBCC 2017
Forventningsfulde gæster, inklusiv undertegnede, ved MBCC
Årets ølfest var blevet både større, vildere og dyrere. Som noget nyt, kunne man købe en dyrere sølv- eller guldbillet, som gav adgang til ølfesten 20 min før alle andre, så man kunne sikre sig køplads til de mest hotte bryggerier. For konceptet var det samme som de foregående år, nemlig at man inden for hver session af fire timer, kunne drikke så meget øl man lyster. Når salen er fyldt med de allerbedste bryggerier i verden, som serverer nogle af deres allerbedste øl, betyder det lange køer foran de bedste bryggerier og de dyreste øl, og at disse løber tør før ølfesten er slut. De foregående år har dette koncept generet mig lidt, men i år var der simpelthen så meget godt øl overalt, at det ikke betød noget, om jeg fik smagt de mest sjældne øl.
MBCC 2017
Hele Øksnehallen var i år taget i brug, og der var brug for pladsen, for hele 98 bryggerier præsenterede deres øl. Hos mange, selv de store amerikanske bryggerier, var det bryggeren selv som serverede, og ligesom på Ølfestivallen giver det jo en enestående chance for at veksle et ord med brygmesteren, eller måske bare udtrykke sin begejstring. Igen i år var der et særligt område til up-and-coming bryggerier, hvor lovende bryggerier fra hele verden præsenterede deres øl. Ølrevolutionen er nået så langt væk som Taiwan og Japan, så mellem de hypede amerikanske og de dejlige danske, kunne ølfesten også byde på øl fra bryggerier fra verdens eksotiske hjørner.

MBCC 2017
På MBCC disker bryggerierne op med deres vildeste øl. Der var noget for enhver smag, fra de syrlige bryggerier, som Alefarm og Arizona Wilderness, der medbragte deres nyeste frugt-eksperimenter, til de store amerikanske craft-brewers som serverede fadlagrede udgaver af deres tykkeste Imperial Stouts. Blandt de bedste øl jeg smagte i år, var en Stout fra polske Browar Artezan, og barleywinen Wood Ya Honey fra amerikanske Jackie O’s. På en fire timers session kan der sandelig nå at flyde meget godt øl igennem glasset, og jeg selv nåede at få smagsprøver på 41 meget forskellige, men meget lækre øl.
Mikkellers ølfest MBCC er gået fra at være en rodet affære i Sparta Hallen, til et professionelt øl-bonanza i Øksnehallen. Og med stande fra både bryggerier, vingårde, madsteder og ciderproducenter, var der noget for enhver smag. Det var som fire timer i øl-himmelen med glade mennesker, god mad og masser af lækker øl.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar