I
bededagsferien lagde Øksnehallen for anden gang hus til Mikkellers store
ølfest. Da Mikkeller nu holder ølfester flere steder i verden, har herligheden
skiftet navn fra Copenhagen Beer Celebration, til Mikkeller Beer Celebration Copenhagen,
MBCC. Men det er stadigt et kæmpe overflødighedshorn af verdensklasse øl.
Denne artikel om MBCC blev bragt i det seneste nummer af ØlentusiasteN.
Forventningsfulde gæster, inklusiv undertegnede, ved MBCC |
Årets
ølfest var blevet både større, vildere og dyrere. Som noget nyt, kunne man købe
en dyrere sølv- eller guldbillet, som gav adgang til ølfesten 20 min før alle
andre, så man kunne sikre sig køplads til de mest hotte bryggerier. For
konceptet var det samme som de foregående år, nemlig at man inden for hver
session af fire timer, kunne drikke så meget øl man lyster. Når salen er fyldt
med de allerbedste bryggerier i verden, som serverer nogle af deres allerbedste
øl, betyder det lange køer foran de bedste bryggerier og de dyreste øl, og at
disse løber tør før ølfesten er slut. De foregående år har dette koncept
generet mig lidt, men i år var der simpelthen så meget godt øl overalt, at det
ikke betød noget, om jeg fik smagt de mest sjældne øl.
Hele
Øksnehallen var i år taget i brug, og der var brug for pladsen, for hele 98
bryggerier præsenterede deres øl. Hos mange, selv de store amerikanske
bryggerier, var det bryggeren selv som serverede, og ligesom på Ølfestivallen
giver det jo en enestående chance for at veksle et ord med brygmesteren, eller
måske bare udtrykke sin begejstring. Igen i år var der et særligt område til
up-and-coming bryggerier, hvor lovende bryggerier fra hele verden præsenterede
deres øl. Ølrevolutionen er nået så langt væk som Taiwan og Japan, så mellem de
hypede amerikanske og de dejlige danske, kunne ølfesten også byde på øl fra
bryggerier fra verdens eksotiske hjørner.
På MBCC
disker bryggerierne op med deres vildeste øl. Der var noget for enhver smag,
fra de syrlige bryggerier, som Alefarm og Arizona Wilderness, der medbragte
deres nyeste frugt-eksperimenter, til de store amerikanske craft-brewers som
serverede fadlagrede udgaver af deres tykkeste Imperial Stouts. Blandt de
bedste øl jeg smagte i år, var en Stout fra polske Browar Artezan, og
barleywinen Wood Ya Honey fra amerikanske Jackie O’s. På en fire timers session
kan der sandelig nå at flyde meget godt øl igennem glasset, og jeg selv nåede
at få smagsprøver på 41 meget forskellige, men meget lækre øl.
Mikkellers
ølfest MBCC er gået fra at være en rodet affære i Sparta Hallen, til et
professionelt øl-bonanza i Øksnehallen. Og med stande fra både bryggerier,
vingårde, madsteder og ciderproducenter, var der noget for enhver smag. Det var
som fire timer i øl-himmelen med glade mennesker, god mad og masser af lækker
øl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar