07 juli 2017

Liselund IPA fra Bryghuset Møn

Bryghuset Møn laver nogle rigtigt fine øl, men det er desværre ikke så tit at jeg finder dem. Da jeg forleden var på sommer-tur til Møns Klint, viste det sig heldigvis, at de havde masser af Møn øl til salg i Geocenteret, så jeg købte straks nogle stykker med hjem. I får her en anmeldelse af deres Liselund India Pale Ale.

Liselund India Pale Ale fra Bryghuset Møn
Liselund India Pale Ale
Bryghuset Møn
Liselund IPA er en ravgylden øl på 5,2% alk, med et tæt flødefarvet skum som hurtigt forsvinder. Aromaen gør ikke meget væsen af sig, men har da lidt duft af malt og en lav bitterhed, med lidt humleduft af citrus, græs og appelsin. I selve smagen er humlen heldigvis meget mere tydelig. Bitterheden er ganske fin, og det er et dejligt frisk øl med en godt frugtig smag af citrus, melon og appelsin. Den er så humle frugtig, at det er lige før man kunne kalde det en NE IPA. Mundfylden er rigtig god, men den dejligt bitre eftersmag er desværre ikke så lang.
Jeg synes at Liselund India Pale Ale er en dejligt frisk øl, med masser af humlesmag, så jeg giver den en karakter på 8 ud af 10.

Bryghuset Møn har eksisteret siden 2005 og drives af Thomas Stecher og David Jensen. Bryggeriet ligger i Stege, hvor de har både en butik og hele 2 bygninger. Ud over øl producerer de også både sodavand, kildevand og æblemost, så man må sige at det er nogle driftige herrer.

Geocenter Møns Klint var forøvrigt rigtigt interessant. Ikke kun pga. øllene, men også pga. nogle virkeligt gode udstillinger om fossiler og dinosaurus rester fundet her i Danmark. Så der var dinoer til børnene, og øl til faderen.
Se det var en udbytterig tur :)

Møns Klint

Ingen kommentarer:

Send en kommentar