10 november 2016

Devil's Cup fra 18th Street Brewery

I Kvickly i Allerød har jeg købt en Pale Ale fra det amerikanske bryggeri 18th Street Brewery. Bryggeriet blev startet i 2012 af Andrew Fox, som siden 2008 havde brygget hjemme samt som brygger hos Pipeworks Brewing. Pengene til at starte op, blev skaffet i en Kickstarter kampagne, som gjorde Drew i stand til at bygge sit eget bryggeri i byen Gary i Indiana. 18th Street har tætte bånd til Danmark, hvor de ud over at deltage på CBC har lavet samarbejdsbryg med flere danske bryggerier.

Devil's Cup fra 18th Street Brewery
Devil's Cup
18th Street Brewery
Devil's Cup er en Pale Ale på 6,6% (måske ligefrem 6,66 ?) alkohol, med et tæt flødefarvet skum som holder længe. Det er en usædvanligt flot øl, i en flot djævle-dåse, og der er jo en god start :)
Aromaen er virkeligt frisk og lækker, og har helt sikkert været endnu skarpere da øllen var helt frisk. For dette er en amerikanske Pale Ale med humlen i højsædet, og her betyder friskhed alt. Der er en fin let bitter aroma, med humleduft af citrus, melon, vindruekerner og lidt grape. Bag det hele er en fin duft af malt, som er med til at give balance.
Smagen er super lækker. Den har en rigtig fin lav bitterhed men et ordentlig skud humlesmag. Da øllen var helt frisk har humlebitterheden sikkert været ret voldsom, så det er nok fint for mig at denne dåse er nogle måneder gammel. Der er smag af citrus, grape, melon, vindruekerner og lidt ananas, med en solid bitterhed i baggrunden. Denne baggrunds-humlesmag er nok, ligesom i øllene fra Amager Bryghus, skabt ved at bruge en solid portion humleekstrakt.
Jeg synes at Devil's Cup er en virkeligt lækker amerikansk Pale Ale og giver den derfor en karakter på 9 ud af 10.

På dåsen skriver bryggeriet meget rigtigt: " Fresh is Best, Do Not Cellar". Problemet med at købe amerikanske IPA'er og Pale Ale her til lands er, ud over at de ofte er vanvittigt dyre, at de som regel har været flere måneder om at nå her over, og at importørerne sætter helt urealitiske 'Mindst Holdbar til', datoer på øllene. Jeg kan derfor varmt anbefale, at smage denne type øl på en ordentlig ølbar, hvor man ved at fadene er rimeligt friske. Det er en helt anden oplevelse :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar