03 november 2016

Jet Black Heart fra Brewdog

Hos Brewdog er der fuld damp under brygkedlerne, og omsætningen vokser eksplosivt. De har åbnet 2 nye bryggerier bare i år, samt flere ølbarer i hele verden, og den udvikling ser ud til at fortsætte til næste år.
Tidligere i år offentliggjorde Brewdog opskrifterne på alle øl de nogensinde har brygget, så man selv kan forsøge at brygge dem, og for nyligt tog de skridtet videre, og offentliggjorde også opskrifterne på de øl som de har tænkt sig at brygge til næste år. Det er da fantastisk :)
I Fakta har jeg fundet porteren Jet Black Heart fra Brewdog, og den er slet ikke så ringe.

Jet Black Heart Oatmeal Milk Stout fra Brewdog
Jet Black Heart
Brewdog
Jet Black Heart er en Oatmeal  Milk Stout på 4,7% alk, med et tæt nøddebrunt skum som holder længe. Aromaen er dejligt kraftig, i betragtning af at øllen kun er på 4,7%. Der er duft af sort malt, lidt kaffe, lidt chokolade, samt en duft af mælkesukker. Mælkesukkeret giver en god fylde, men da det fermenteres helt ned, giver det ikke nogen sødme som sådan til aromaen. Smagen er heller ikke sød, men har en rigtig god mundfylde, både fra mælkesukkeret og fra havren. Der en god bitterhed, med smag af kaffe og chokolade, hvilket fortsætter i den forholdvis kraftige eftersmag.
Jeg synes at Jet Black Heart er en dejligt smagfuld øl, og giver den derfor en karakter på 8 ud af 10.

I dag er det, ud over at være ØJ-dag, faktisk også #internationalStoutDay, som jeg godt nok aldrig har hørt om før, så det passer jo fint at drikke en Stout fra Brewdog.
I må have en god dag, uanset om I fejrer ØJ-dag eller StoutDay :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar