16 november 2016

Swole Mole - Pilsner på steroider!

Amager Bryghus anses, ikke uden grund, for at være et af de aller bedste danske bryggerier. Deres øl eksporteres vidt omkring, får topplaceringer på bl.a. Ratebeer, og bryggerne laver samarbejdsbryg med nogle af de bedste bryggerier i verden. Swole Mole er et af disse samarbejdsbryg, en pilsner brygget i samarbejde med selveste Three Floyds.

Det er lidt i sjov at jeg kalder Swole Mole for en pilsner. Det er en pilsner på samme måde som Orval er en Pale Ale ;) Amager drengene kalder Swole Mole for en Dryhopped Imperial Pilsner, og selvom det lyder langt ude øltype, så er det nok ikke helt ved siden af.
Swole Mole from Amager Bryghus and Three Floyds
Swole Mole
Amager Bryghus
Det er en flot gylden øl på 7% alk, allerede her i %'en slår det imperiale igennem, med et luftigt flødefarvet skum som forholdsvis hurtigt forsvinder. Aromaen har en let duft af malt, en ganske god humleduft af citrus, melon og ananas, samt en ganske udemærket bitterhed. I forhold til at det er en pilsner. Det er en fin ren pilsner aroma, men med lige en smule ekstra humle.
I smagen kommer humlebitterheden derimod rigtigt i højsædet. Den rene og klare pilsnersmag forstærker humlesmagen og bitterheden, så det ender som en ligefrem voldsomt bitter øl, med humlesmag af grapefrugt og citrus, samt lidt melon og ananas. Øllen er brygget med Herkules (så er tonen ligesom slået an), Jarrylo, Eldorado og Chinook humle, hvoraf den sidste garanteret er brugt til at tørhumle med. Det er en virkeligt dyb humlesmag, som ender med at være virkeligt lækker, når man lige er kommet sig over bitter-chokket. Navnet Swole Mole, og den flotte etikette tegnet af Simon Hartvig Daugaard, hentyder til en lille person som er blevet voldsomt pumpet op, og det er derfor ganske godt til denne pilsner, som er pumpet op med voldsomme indsprøjtninger af humle. Jeg synes at Swole Mole er en sjov øl og velsmagende øl, og giver den derfor en karakter på 8 ud af 10.

Sidste gang Three Floyds bryggede sammen med Amager drengene, blev det til den fantastiske Pale Ale Arctic Sunstone. Lad os håbe, at de engang kan lokkes tilbage til bibellageret på Amager, så vi kan få flere lækre humlede øl i glasset.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar