01 juni 2015

Lagerøl fra palænstinensiske Teybeh Brewing

Blandt de mange spænde øl jeg smagte på årets ølfestival, var et par traditionelle lagerøl fra det palænstinensiske bryggeri Teybeh Brewing. Det ligger på Vestbredden hvor det blev grundlagt i 1994 af brødrene Nadim og David Khoury. Familien var emigreret til USA, hvor Nadim tog en brygger uddannelse på University of California, men flyttede efter Olso Aftalen tilbage til Vestbredden og startede Taybeh Brewing. Nadim var selv tilstede på Ølfestivallen, hvor han fortalte om familiens bryggeri.
Øl fra Taybeh Brewing
Taybeh Brewing laver 4 forskellige øl, Golden, Amber, White og Dark som alle er brygget efter tysk forbillede, med udgangspunkt i det tyske rheinheitsgebot. De er brygget med bla. malt fra Belgien, humle fra Tyskland og Tjekkiet og vand fra en lokal kilde.
Jeg smagte øllene Golden og Amber, samt den den alkoholfri øl Taybeh.

Golden er en uklar gylden lagerøl på 5% alk, med et fint hvidt skum. I aromaen er en mild maltsødme, samt en fin tysk bitterhed, med duft af citrus og græs. Smagen er frisk, med en smag af lys malt samt en let bitterhed.
Golden er en god tysk pilsner/lagerøl, som jeg giver en karakter på 7 ud af 10.

Amber er en ravfarvet tysk lagerøl på 5,5% alk, med duft af karamel og malt, samt græs fra humlen. Smagen har en let sødlig maltsmag af karamel, samt en lav bitterhed, med smag af citrus og græs fra den tysk/tjekkiske humle.
Amber er en ganske fin øl, af en mørk tysk lagerøl, som fx ville egne sig godt til mad. Jeg giver også denne en karakter på 7 ud af 10.

Taybeh øllene fås narturligvis først og fremmest i Mellemøsten, men eksporteres også bla til Japan og Sverige. De kan fås i Danmark, ellers ville det jo være fjollet at være med på Ølfestivalen, hvor de bla kan købes i barer samt i Ølbutikken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar