05 juni 2015

Dead Pony Pale Ale fra Brewdog

Det er en kunst at lave en øl med lavt alkohol indhold, men med masser af smag. Blandt de bedre bud er Mikkellers Drinkin In the Sun, Det Lille Bryggeri's American Beauty 3,4, samt dagens hovedperson fra Brewdog: Dead Pony Pale Ale.
Dead Pony Pale Ale
Brewdog

Dead Pony Pale Ale er en klar ravgylden Ale på 3,8% alk, med et luftigt flødefarvet skum som holdt
længe. Der er masser af humle i aromaen, med duft af citrus, lidt grape, gran og lidt melon. Der er også en fin duft af lys malt i baggrunden, hvilket hjælper til at give en virkeligt lækker aroma. I smagen er der lidt lys malt, som gemmer sig bag den gode bitterhed og de store mængder humle. Hvis ikke alkoholprocenten var så lav, ville jeg kalde øllen for en American Pale Ale, for der er en virkeligt god og frisk humlesmag, af citrus og grape.
 Jeg synes at Dead Pony Pale Ale er en virkeligt lækker og frisk øl, og med de kun 3,8% alk kan man jo med fred i sindet drikke en par spandfulde. Lige hvad man kan trænge til på en varm dag.
Jeg giver den en samlet karakter på 8 ud af 10.

Dead Pony Pale Ale hed oprindeligt Dead Pony Club, men da 'The Portman Club', som er et slags social-ansvarligsnævn ejet af de engelske bryggeri kæmper, bedømte at markedsføringen af øllen var 'uansvarlig', måtte Brewdog ændre navnet. De havde ellers først erlæret sig komplet ligeglade med bedømmelsen, men da ingen engelske supermarkedskæder måtte bestille øllen, ændrede Brewdog altså mening. Det ville også være synd hvis ingen måtte sælge Dead Pony Pale Ale, for det er en virkeligt lækker lille sag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar