21 juli 2013

Westmalle Dubbel - en nydeøl

Westmalle laver nogle eminente øl; både deres Tripel og denne skønne Dubbel, hører simpelthen til verdens bedste øl. Det er en øl man skal sidde og nyde, i livets stille stunder.

Westmalle Dubbel er en flot kastaniebrun Ale på 7% alc, med et tæt lysebrunt skum, som forholdsvis hurtigt
Westmalle Dubbel
Brouwerij de Trappisten van Westmalle
forsvinder igen. Jeg elsker det simple design på denne 33cl flaske, med den karakteristiske Trappist glaskant på flasken. Aromaen er rigtig lækker, med duft af malt, nødder, brun fain, rosiner og blommer. Det er en skønt kompleks duft, som faktisk også har en lille smule bitterhed.
Smagen er helt fantastisk, for der er masser af dejlig smag, af malt, rosiner, brun farin, blomme og nødder. Det er en skønt blød og fantastisk smagfuld øl, som vel nærmest er arketypen på en øl med belgisk gær, for man kan virkeligt smage den frugagtige blommesmag, som fortsætter i den dejligt lange eftersmag. I eftersmager er også en fin smag af malt, og en dejlig krydret bitterhed. Ret beset er en Dubbel jo en type Bown Ale, men den ligger godt nok langt fra en øl som Newcaste Brown Ale, fordi den slet ikke har samme store sødme, men i stedet en utrolig masse smag.
Jeg synes at Westmalle Dubbel er en helt fantastisk øl, og giver den en karakter på 9/10.

Westmalle Dubbbel er en rigtig nydeøl som man ikke drikker for at blive forfrisket, men som man kan side og nippe til i lang tid, og bare nyde den skønne smag. Den er også formidabel fra fad, hvor den fx passer rigtigt godt til mad, og en ølgryde med denne dejlige øl kan virkeligt få englene til at synge.

Øl:
Westmalle Dubbel
Bryggeri:
Westmalle (Brouwerij de Trappisten van Westmalle)
Øltype:
Dubbel
Alk.:
7%
Købt:
BarleyWine til 28,- kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar