12 juli 2013

Indslev Svane Hvede

Hvedeøllene fra Indslev Bryggeri kan købes i mange supermarkeder, og ofte til fornuftige priser. Jeg kan rigtigt godt lide hvedeøl, og synes at Indslev er gode til at lave dem.

Indslev Bryggeri ligger på Fyn, mellem Middelfart og Odense. Det første bryggeri i bygningen blev åbnet i 1897 og hed Bryggeriet Heimdal, men dette ophørte langsomt med produktion. I 2005 blev bryggeriet, som i 1944 skiftede navn til Indslev Bryggeri,  genåbnet af Anders Busse Rasmussen, oldebarn af den oprindelige ejer. Anders var under studierne på landbohøjskolen blevet forelsket i hvedeøl, og åbnede bryggeriet udelukkende som hvedeøls bryggeri. Man må sige, at de startede med manér, for der blev installeret et 2000 liter bryganlæg fra Kaspar Schulz i Bamberg, og der blev hyret en erfaren tysk hvedeøls brygger, nemlig Stefan Peder Stadler, med 30 års erfaring fra tyske bryggerier.

Svane Hvede
Indslev Bryghus
Svane Hvede er en flot ravgylden hvedeøl på 4,9% alc, med et tæt hvidet skum som, overraskende nok,
ikke holdt så længe. Aromaen var fantastisk god, med duft af hvede, koriander og masser af frugt, som banan eller appelsin. Det er en meget sød aroma, men jeg kan rigtigt godt lide den.
Jeg synes også at smagen er fantastisk god, for selv om den også er ret sød, er det balanceret af lidt bitterhed, og øllen har en rigtig god mundfornemmelse. Der er også masser af frugt i smagen, som melon og banan, og så lidt smag af korn. Jeg synes at det er en rigtig god klassisk hvedeøls smag, som både er forfriskende og smagfuld. Det er der ikke mange tyske bryggerier som kan gøre efter.
Jeg synes at Svane Hvede er en rigtig skøn hvedeøl, og giver den en karakter på 8,5/10.

Indslev Bryggeri besluttede sidste år, at de alligevel gerne ville brygge andet end hvedeøl. Men for at Indslev skulle forblive et rent hvedeøls brand/mærke, startede de et helt nyt seperat ølmærke, nemlig Ugly Duck. Som alle ved, viste det sig at være en rigtig god idé, for Ugly Duck og den nye brygger Martin Jensen, tog rent bord ved Ølentusiasternes afstemninger om Årets Ølnyhed, og løb med førstepræmien i begge kategorier, samt sikrede Indslev en udnævnelse som Årets Bryggeri 2012. Godt gået, og velfortjent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar