26 april 2017

Embla - En krydret forårsbebuder fra Munkebo

Munkebo Mikrobryg er Claus Christensen god til at lave øl med masser af frugtig smag. Hans kraftige øl, brygget enten med belgisk gær eller med hans egen Munkebo gær, synes jeg er hans bedste. I år har Claus brygget en kraftig forårsøl, den dejligt krydrede Embla.

Embla er en kastaniebrun Ale på 8,6% alk, med et tæt flødefarvet skum. Den har en fin frugtig og
Embla fra Munkebo Mikrobryg
Embla
Munkebo Mikrobryg
krydret aroma, med duft af appelsin, koriander og karamel. Nu lyder det måske som om det er en lidt sød og klistret øl, med både aromaen og smagen er faktisk ret frisk, på trods af den krydrede aroma.
I smagen er der en del frugtsmag som vi kender det fra belgiske øl, men mon ikke Embla er brygget med Claus egen Munkebo gær. Der er tilsat både fennikel, nelliker, koriander og appelsin, og det er da også den krydrede smag som dominerer, men det bliver balanceret af frugtsmagen af appelsin og frugtestere fra gæren. Der er en mild bitterhed, som nok mest kommer fra krydderierne, hvilket i eftersmagen passer godt sammen krydderierne og en fin smag af karamel malt.
Jeg synes at Embla er en rigtigt dejligt øl, som f.eks. ville passe rigtigt godt til en lammesteg, så jeg giver den en karakter på 8 ud af 10.

Øllene fra Munkebo Mikrobryg bliver nu brygget i Polen, på mikrobryggeriet Browar Recraft. Der kommer meget godt øl fra Polen for tiden, og nu altså også Munkeno øl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar