23 april 2017

Dank & Juicy - Mesterlig IPA fra Dry & Bitter

Det går godt for Søren Parker Wagners bryggeri Dry & Bitter. Bryggeriet har kun eksisteret i 2 år, men har allerede 3 ansatte, brygger næsten 500.000 liter øl om året, og Søren rejser verden rundt for at deltage i ølfestivaller mv. I påsken deltog bryggeriet på ølfestivallen Hop City i Leeds i England, hvor de fik prisen for festivallens bedste øl med deres Dank & Juicy. Den får I en anmeldelse af her.

Dank & Juicy fra Dry & Bitter Brewing
Dank & Juicy
Dry & Bitter Brewing
Dank & Juicy er en gylden IPA på 6,2% alk, med et cremet flødefarvet skum som holde længe. Aromaen har en god bitterhed og masser af humle, men der er også plads til lidt maltduft i baggrunden. Fra humlen er der duft af citrus, gran, lidt melon og grapefrugt, samt ananas. Når denne IPA er helt frisk må humlen være helt fantastisk. 
Dank & Juicy er brygget med Citra, Mosaic og Equinox humle, hvoraf den sidste er en ny amerikansk humle som giver aroma af citrus, lime, papaya og peberkorn. Bag en god bitterhed gemmer sig en fin smag af malt, men det er den frugtige humlesmag som dominerer. Den fuldfede humlesmag kan nærmest tygges, og den fortsætter i en lang eftersmag som er kraftigt bitter og har et tykt humle bid. 
Jeg synes at Dank & Juicy er en virkeligt lække IPA, og jeg tror at humlehoveder vil falde helt i svime over den. Jeg giver den en karakter på 8,5 ud af 10.

Dry & Bitter laver nogle virkeligt lækre øl, både de humlede som denne og de helt sorte portere mv., og jeg tror at vi kommer til at se mange flere spændende øl fra Søren Wagner Parker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar