23 februar 2016

Fade to Black - Left Hand Brewing

På Systembolaget har jeg købt en en Stout fra det amerikanske bryggeri Left Hand Brewing.
Bryggeriet har eksisteret siden 1994, og brygger en lang række spændende øl. Deres 'fade to black' er en såkaldt Foreign Export Stout, brygget med 6 slags malt og 2 amerikanske humler. Om den er opkaldt efter den klassiske Metallica sang Fade To Black, eller måske efter horror filmen Fade To Black, melder bryggeriet ikke noget om, men mon ikke det er det første.
Fade to Black fra Left Hand Brewing
Fade to Black
Left Hand Brewing

Fade To Black er en kulsort øl på 8,5% alk, med et tæt lysebrunt skum som hurtigt forsvandt. Det er en utroligt flot øl, med en flot mørk etikette. Aromaen er virkeligt lækker, med duft af kaffe, lakrids, malt, lidt nødder og med en fin mild bitterhed. Selvom Fade To Black kun har en IBU på 30, får den mørke brændte malt øllen til at smage dejligt bitter. Der er en lækker dyb smag af kaffe, lakrids, nødder, græs, gran, samt en frugtighed som fra røde bær. En krydret smag fra malten er med til at give en rigtig god mundfornemmelse, og giver sammen med kaffesmagen en halvlang eftersmag, som er ganske lækker.
Jeg synes at Fade to Black er en skønt smagfuld, men stadigt letdrikkelig, øl og giver den en karakter på 8,5 ud af 10.

En Foreign Eksport Stout er en kraftigere version af en Dry Stout, med højere alk. indhold og mere bitterhed. Guiness fås fx i en Extra Stout version, som dog godt kan være svær at få fingre i. Jeg synes at Left Hand Brewing er sluppet ret godt fra deres version :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar