18 august 2015

Mary Hoppins - Lækker IPA fra Flying Couch

På Flying Couch er der travlt i disse dage. Det tidligere fantombryggeri er
ved at bygge et eget bryggeri i København, med brygudstyr hentet fra Steensbogaard bryggeri.
Jeg hørte, ved en fortalelse, nyheden allerede til 4th July festen på Amager Bryghus, men måtte love ikke at fortælle det til nogen før Peter Sonne og co. selv offentliggjorde købet.
Det har de nu gjort, og man kan på Flying Couch Facebook side se billeder af arbejdet med at flytte og installere brygudstyret.
Indtil alt er klart, bliver Sofaens øl dog fortsat primært brygget på Nørrebro Bryghus, hvor også den fine IPA Mary Hoppins er skabt.

Mary Hoppins på Taphouse
Flying Couch Brewing
Mary Hoppins er en uklar gylden IPA på 6,8% alk, med et tæt hvidt skum som holder længe.
Aromaen er virkeligt lækker, med masser af humleduft og fin lys malt duft til at give balance. Jeg smagte Mary Hoppins på fad på Taphouse, kun 8 dage efter den blev tappet, så den friske humle duft var virkeligt dominerende.
I smagen er humlen også fantastisk. Den smager af citrus, melon, ananas og lidt grape, hvilket sammen med en fin baggrundssmag af malt, giver en rigtig lækker mundfylde og eftersmag. Bitterheden, sådan målt i IBU, er formentlig halv høj, men i denne helt friske udgave spiller den andenviolin til humlesmagen.
Jeg synes at Mary Hoppins are en rigtigt lækker IPA og giver den en karakter på 8 ud af 10.

Det bliver spændende at se hvad Flying Couch finder på at lave på det nye bryggeri. Arbejdsfordelingen vil fortsat være sådan at Peter brygger øllene, mens Jannich laver Salg / Administrations arbejdet. Ud over det, har de ejeren af Ørsted Ølbar Kim Christiansen med i projektet, samt marketingsmanden Michael Aron.
Held og lykke med det :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar