10 august 2015

Herslev Landøl

Herslev Bryghus har i flere år bygget en Landøl, men er blevet så glade for deres Hø-øl, at de er begyndt også at bruge hø i Landøl'en. Det er den blevet lidt lettere og lysere af, og er dermed blevet endnu mere frokost-venlig.
Landøl fra Herslev Bryghus
Landøl
Herslev Bryghus

Landøl er en ravgylden lagerøl på 4% alkohol, med et luftigt flødefarvet skum som hurtigt forsvandt.
Aromaen er dejligt frisk, med duft af citrus, korn og en anelse hø, en ganske let frisk citrus syrlighed, samt en lav bitterhed. I smagen er bitterheden også mild, med smag af citrus og græs som i en tysk pilsner. Øllen er på ingen måde syrlig, som fx den almidelige Hø-øl, men har en lækker friskhed og en dejligt rund smag, som understøttes af en god frugtsmag som fra melon eller pære. Den gamle udgave af Landøl var på 4,5% og var hvad jeg vil kalde en fyldig lagerøl, men i denne nye økologiske udgave er øllen blevet lettere og kun 4%, Det er en frisk og drikkevenlig øl, men med en god 'dybde'. Det giver også en rigtig god eftersmag med en fin pilsner bitterhed.
Jeg synes at den nye forbedrede Landøl er rigtigt lækker, og giver den en karakter på 7,5 ud af 10.

Jeg er stor fan af veludførte lagerøl, og det er Landøl'en. Det er en glimrende tørstslukker, men den ville gøre sig endnu bedre fx til en god klassisk frokost.
Højt Skum!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar