30 august 2015

Køge Øldag 2015 - Titania

Lørdag d. 22. august holdt Ølentusiasternerne i Køge for 5. gang deres Køge Øldag. Jeg begav mig i den gode sags tjeneste til Hugo's Gaard, hvor festlighederne blev afholdt. Det blev til nogle timer i bagende varme, sammen med hundredevis af øl-glade mennesker og en masse gode øl.

Køge Øldag 2015
Køge er en utroligt flot gammel by som, modsat København, stadigt har huse tilbage fra 1500 tallet. Byen har åbenbat undgået både store brande og engelske terror bombardementer. I byens gamle del ligger nogle langstrakte baggårde, som huser forretninger mv, og det er i en af disse, Hugo's Gaard, at Køge Øldag afholdes. Her ligger også byens bedste ølsted, Hugo's Kælder, som er 'teknisk arrrangør' på øldagen.
Øldagen blev i år officielt åbnet af mesteren himself, Hr. Carsten Berthelsen, og blandt udstillerne var flere af danmarks bedste bryggere, flere ølforretninger, samt foreninger og håndbryggere. Der var derfor masser af gode øl, fra både ud- og indland, som kunne smages for 20,- for en smagsprøve. Jeg gik rundt og smagte lidt på sagerne, og fik snakket lidt med bla. Claus Christensen fra Munkebo, Pia Winther Bargholz det lille bryggeri Winter & Bargholz, samt et par håndbryggere.

Tinania
Kissmeyer og Enlightenment
En af de mest spændende øl jeg fik smagt var Kissmeyers øl Titania. Det er en variant af hans Nordic Saison øl, og brygget på det amerikanske bryggeri Enlightenment Beer fra Massachusetts. Den er brygget med lokal honning, lyngblomster og kamille, og gæret med bryggeriets egen saison gær, en brettanomyces-kultur.
Aromaen er let syrlig, med duft af grønne æbler, korn, hø og lidt funk fra saison gæren. Det er en lækker let aroma, som bliver ekstra frisk af syrligheden.
Smagen er meget tør, med en let syrlig smag af grønne bær. Der er ikke nogen humle bitterhed, men bærene giver en let bitter smag i eftersmagen. Der er ikke nogen rigtig brett stald / funk, men bretten har helt sikkert været med til at gøre øllen sprød og tør.
Jeg synes at Titania smager meget som en tør flaske champagne, bare med en mere dyb og lækker smag, og giver den en karakter på 8 ud af 10.

Sidste år besøgte 2.200 mennesker Køge Øldag, og mon ikke der har været omkring det samme i år. Jeg syntes at det var en rigtigt hyggelig ølfest, og håber at den bliver lige så god næste år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar