13 august 2015

Grilløl fra Amager Bryghus

Humlehovederne på Amager Bryghus har lavet en sommerøl i samarbejde med COOP butikkerne på Amager. Det er blevet til en frisk humlet lagerøl med det ligefremme navn Amager Grilløl. Den sælges kun på Amager, så jeg måtte begive mig ud lorteøen for at score et eksemplar.

Amager Grilløl fra Amager Bryghus
Amager Grilløl
Amager Bryghus
Amager Grilløl er en strågul lagerøl på 5% alkohol, med et luftigt hvidt skum som holdt længe.
Aromaen er frisk, med en fin lav lagerøls bitterhed. samt en let sødlig duft af korn og lys malt. Grilløl'en er brygget med amerikansk humle, men den har slet ikke den aggressive humlebitterhed som vi kender fra  Amager øllene, men derimod en fin let humleduft af citrus, samt en anelse melon og ananas.
Smagen har også en fin frisk bitterhed, som en god Lagerøl, med smag af citrus samt lidt melon og ananas. I baggrunden ligger en god lys maltsmag, som er med til at give en god mundfylde. Øllen er tilsat appelsinskal, men åbenbart kun i så begrænset mængde at det ikke rigtigt træder frem i hverken aromaen eller smagen, men først mærkes i eftersmagen, hvor det er med til at give en forfriskende halvlang bitterhed.
Jeg synes at Amager Grilløl er en rigtigt glimrende øl, som lige har nok bitterhed og mundfylde til passe til den brændte grillmad, og giver den en karakter på 8 ud af 10.

I Superbrugsen sælges Amager Grilløl til 35,-, hvilket jo er en ganske fornuftig pris for en øl fra Amager Bryghus. Jeg håber at den kan være med til at få Amagerkanerne til at få øjnene op for, at deres lokale bryggeri er et af Danmarks bedste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar