25 april 2012

Blanche de Namur - Perfekt Belgisk Hvedeøl

De Belgiske Witbier er friske og aromatisk hvedeøl, som de fleste nok kender fra giganten Hoegaarden. Fra det mindre bryggeri Brasserie du Bocq kommer den noget bedre øl Blanche de Namur.

Brasseri du Bocq er et familieejet bryggeri med 45 ansatte, som ligger i den skønne Namur dal. De brygger en mængde forskellige øl, og så lige en super hvedeøl. Man kan nemt få det indtryk at belgiske øl alle er tyktflydende stærke sager, men langt størstedelen af det solgte øl er, ligesom herhjemme, pilsnere, så hvis man vil have kommerciel succes, så må man brygge nogle gode pilsnere. Hos Bocq brygger man også øl med andre labels, altså det vi kalder etiketøl og fantombryg.

Blanche de Namur
Brasseri du Bocq
Blance de Namur er en smuk gylden øl, med et luftigt hvidt skum, som holdt længe, og efterlod blonder på glasset. Jeg syntes at aromaen var rigtig god, med en skøn duft at hvede, blomster og curacao. Curacao er den citrusfrugt hvis skal man normalt, sammen med koriander,  bruger til at krydre Witbier. Det er en skøn og frisk duft.
Jeg syntes også at smagen var rigtig god. Der var en rigtig god balance mellem hvedesmagen, den let krydrede smag fra koriander og curacao, og en fin sødme. Jeg syntes også at der var en god bitterhed i øllen, men jeg kan forstå på Rolf Nielsen, at den faktisk kun har en IBU på 12, så det må vel være bitterhed fra krydderierne.
Jeg syntes også at der var en rigtig god mundfylde, med masser af smag, og en god eftersmag, som var både sød, krydret, og let bitter.
Jeg syntes at det var en rigtig god hvedeøl, som var både frisk og havde masse af smag, og jeg gav den en karakter på 8 ud af 10.

Blanche de Namur er en af de 50 øl som omtales i den skønne bog '50 øl du skal smage før du dør', som jeg tidligere har anmeldt på bloggen. Her fortæller Rolf Nielsen malende om både bryggeriets og selve hvedeøllens historie, og anbefaler Blanche de Namur som værende en af de bedste belgiske Witbier.

Denne fine øl kan ofte købes i specialølsforretninger, fx Gammel Strand Øl & Vin i København, hvor jeg har købe denne for under 30 kroner. 

2 kommentarer:

  1. Blanche de Namur kan nydes på fad hos Chez Laurent på Frederiksberg......

    SvarSlet