20 januar 2017

Memento Mori - Bacon Porter fra Kongebryg

I den tidligere Gardehusar kaserne i Næstved huserer nu bryggeriet Kongebryg. Her har bryggeren Niels Kiens sat gang i den gamle kaserne, og brygger en masse forskellige øl. Hans Memento Mori øl er en serie på 3 portere, med hver sit twist, hvoraf dagens hovedperson er en bacon udgave. Memento Mori er en gammel kunst-gerne, hvor folk blev afbilledet som skeletter eller lignende, for at minde dem om at alle folk til sidst skal dø. Husk du skal dø: af bacon. Meget passende :)

Memento Mori
Kongebryg
Memento Mori Bacon er en kaffesort porter på 7,8% alk, med et tæt nøddebrunt skum som hurtigt forsvinder.
Aromaen har duft af sort malt, samt lidt røg og frugt. Jeg synes ikke at den direkte dufter af bacon, men i smagen giver fylden og en fed røg smag alligevel en god baconsmag. Der er masser af smag af sort malt, men også lidt frugtighed, hvilket giver en rigtig god mundfylde og en lang lækker eftersmag. Dette er ikke en kraftig sødlig Stout, men derimod en tør Porter med en dyb mørk smag.
Jeg synes at Bacon udgaven af Memento Mori er en rigtig lækker øl, og giver den en samlet karakter på 9 ud af 10.

På Kongebryg har de indrettet en bar, hvor de holder fredagsbar samt koncerter. Hvis man er på Næstved egnen, og er fan af tung rock, ville det nok være et besøg værd :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar