04 august 2016

Lazarus Resurrection - Bad Seed på Ipa Day

I dag er det den internationale IPA dag, #IpaDay, så jeg vil traditionen tro anmelde en god IPA. Mange barer og ølbutikker har arrangementer i dag, for at fejre IPA'en, og det er 6. gang at jeg selv anmelder en IPA i dagens anledning. I år faldt valget på Lazarus Resurrection fra det danske bryggeri Bad Seed Brewing.

Bad Seed startede som et nomadebryggeri, men brygger nu deres øl hos Ølkollektivet. Bryggeren bag Bad Seed hedder Fredrik Schmidt, og han er, som flere andre af bryggerne hos Ølkollektivet, bartender på Københavns ølbarer.
Lazarus Resurrrection
Bad Seed Brewing
Denne IPA var den første øl fra Bad Seed efter en pause, vist på 1 års tid, så navnet Lazarus Resurrection hentyder altså til at bryggeriet er genopstået. Det er en amerikansk IPA, brygget med Mosaic og Citra hulme, samt tørhumlet med Columbus.

Lazarus Resurrection er en gylden IPA på 5,5% alk, med et tæt flødefarvet skum. Der er masse af
humle i aromaen, med duft af citrus, grape og vindruekerner. Der er lidt maltduft i baggrunden, men det er humlebitterheden som er konge.  Det samme er tilfældet i smagen, hvor smagen af citrus og græs dominerer.  Selve IBU bitterheden er sikkert ikke specielt høj, men de store mængder humle får øllen til at virke dejligt bitter. Eftersmagen er halvlang, og friskt bitter.
Jeg synes at Lazarus Resurrection er en dejlig IPA, og giver den en karakter på 8 ud af 10.

Jeg håber, at I også har fundet en god IPA frem, for en fejre denne skønne drik.
Glædelig IPADag :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar