16 august 2016

Hjemstavn Harvest Ale fra Munkebo

På Munkebo Mikrobryg har brygmester Claus Christensen nu næsten helt helliget sig brygningen med hans egen Munkebo-gær. Der er blevet brygget mange spændende øl med den, både af Claus selv og blandt hjemmebryggere, og stadigt flere kommer til. Denne Harvest Ale er brygget med gæren Munkb0001 samt med humle fundet lokalt på Fyn. En del af humlen er sågar hentet i Odense ZOO, hvor der voksede vild humle ved tigerburet. En historie som også bl.a. har været nævnt i ØlentusiasteN.

Hjemstavn Harvest Ale er en flot gylden Ale på 6,5% alk, med et tæt hvidt skum som forholdsvis
Hjemstavn Harvest Ale fra Munkebo Mikrobryg
Hjemstavn Harvest Ale
Munkebo Mikrobryg
hurtigt forsvinder. I den dejligt kraftige aroma er der duft af blomster, melon, pære og lys malt. Jeg tror ikke at så meget af frugt-duften stammer fra den vilde humle, men derimod fra munkebogæren. Det er en halv-sød aroma, men minder ellers om en lys belgisk Ale.
Smagen er også ret sød, og meget frugtig. Der er en næsten tyggegummi-agtig smag af pære, melon og vindruer, men frugtigheden balanceres af en ganske fornuftig bitterhed. Lidt den samme bitterhed som i en Belgisk Tripple. Selvom både gæren og humlen er lokal fynsk, er der noget meget belgisk over Harvest Ale, som i den dejligt frugtige eftersmag endda også får lidt kant fra en smag af peber, som i en saison øl.
Jeg synes at Harvest Ale er en lækker øl, selvom om den næsten er fór aromatisk, og giver den derfor en samlet karakter på 8 ud af 10.

Det er planen at Harvest Ale skal brygges en gang om året, nå den hjemmedyrkede fynske humle er klar. Der kan ikke være længe til årets humlehøst er i hus, så det bliver spændende om Harvest Ale bliver brygget igen i år. Jeg fik denne øl tilsendt fra bryggeriet sidste år, tak for det, men jeg håber at det i år bliver muligt at finde den rundt omkring i ølbutikkerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar