18 maj 2016

Old vs New - Øl-Battle mellem Gamme Brewing og Beer Here

Ølbaren Banksia havde forrige weekened inviteret til storslag mellem 2 gode danske byggerier. Den gamle mester Christian Skovdal Andersen stillede med 5 forskellige øl, i en blindsmagnings-kamp mod de unge og kække bryggere fra Gamma Brewing. Old vs. New.

Banksia
Gamma Brewing er en del af Ølkollektivet ved Hillerød, hvor også Ølsnedkeren, Brøggeren og Dry & Bitter hører hjemme. Gamma er startet af 5 bartendere fra Københavnske ølbarer, som fik lyst til selv at brygge. De laver kraftige øl, med høj bitterhed og masser af humle. Ironisk nok er det jo netop samme beskrivelse, som vi brugte om Christian Skovdals øl for 10 år siden, hvilket var med til at fyre op under den danske ølrevoulution. Siden da er der dog løbet meget øl i åen, og Kasper Wendelboe på ølbaren Banksia havde derfor inviteret de 2 bryggerier til det endelige slag, for at vi alle kunne få lov at smage hvem der har mest styr på sin humle.

BeerBattle stemmeseddel
Der var øl i 5 forskellige kategorier, hvori hvert bryggeri havde stillet deres bedste bud på en
publikumsvinder. Kategorierne var: Pale Ale, IPA, Wheat Ale, Porter og Stout. I hver kategori købte man et par, uden at vide hvilken af de 2 øl var fra hvilket bryggeri. Det var en sjov måde at vurdere øl på, selvom det tog mig lidt tid at vænne mig til, ikke at vide hvilken øl det var jeg stod og smagte. Med øl-paret fulgte en kodet stemmeseddel, så man kunne stemme på sin favorit. Ved aftenens slutning blev stemmerne talt op, og en vinder blev erklæret i hver kategori.

Ølmenuen på Banksia til Old vs New
De øl som blev stillet op i hver kategori var:
Pale Ale: Half Measure fra Gamme mod Hippy Juice fra Beer Here
IPA: Hop Sweat fra Gamme mod Hopfix fra Beer Here
Wheat Ale: What takes ze Money fra Gamma mod Slettegaard Saison #1 fra Beer Here
Porter: La Cabra fra Gamma mod SOD fra Beer Here
Stout: Smokenhagen fra Gamme mod Dancing Dino fra Beer Here
 Alle 10 øl er rigtigt gode, selvom enkelte ikke passede helt til kategorierne. Ingen af øllene under Wheat Ales var fx normale hvedeøl, idet den ene var en Saison, brygget med 50% hvede, og den anden en Pale Ale brygget med 25% hvede. Men hvad gør det, hvis bare man hygger sig og øllene smager godt.

Bryggerne venter spændt på resultatet
Old vs New på Banksia
Det er altid sjovt at møde bryggerene, og til det store Old vs New Battle var bryggerne fra både Gamma og Beer Here mødt frem. Fra Beer Here var det naturligvis Christian Skovdal Andersen, samt kæresten Jessica, og fra Gamma Brewing  var der besøg af Jesper Rauff Schultz. Jeg syntes at det var rigtigt hyggeligt at snakke med dem, og høre en masse spændende ting om bryggerierne og de medbragte øl.
I afstemningen om dagens vinder af blindsmagningen, løb veteranen fra Beer Heer med sejren. Gamma havde, ifølge aftenens gæster, medbragt den bedste Pale Ale, mens Beer Here løb med de øvrige kategorier. Enkelte dog knebent.
Den mest overraskede over resultatet var vist Christian Skovdal selv. Han havde forventet, at flere af Gamma's lækkert humlede øl ville vinde afstemningerne, bla. den kraftigt røgede stout Smokenhagen.

Jeg syntes at Old vs New BeerBattle var en rigtig sjov ølsmagning. Det giver en anderledes oplevelse af øllene, når man ikke ved hvilken øl man har fat i, og tvinger en til at vurdere dem på en anden måde. Tak til Banksia for en godt arrrangement, og tak til bryggerne for at møde frem og gøre aftenen velsmagende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar