01 maj 2016

Sculpin - Lækker amerikansk IPA fra Ballast Point

Det amerikanske bryggeri Ballast Point laver nogle dejligt humlede øl. Dagens hovedperson er deres Sculpin, en vaskeægte amerikansk IPA.

Sculpin
Ballast Point
Sculpin er en flot ravgylden IPA på 7% alk, med et cremet flødefarvet skum som holder dejligt længe. Ballast Point bryggerne er passionerede lystfiksere, så etiketten er, ligesom alle deres andre øl, prydet af en fisk. På denne er det en 'Sculpin', hvilket på dansk er en ulk. Ulk'en ser drabelig ud, men er ikke giftig, modsat den lede fjæsing som vi fx kender fra Fiskerne.

Aromaen er frisk, med en fin bitterhed og en god duft af humle. Der er duft af citrus, grape og en tør duft af vindruekerner. Bag humlen ligger en fin duft af malt, men i smagen kommer det langt i baggrunden, for det er bitterheden som dominerer. Der er en humlet smag af grape, citrus, vindruekerner, hvilket fortsætter i en lang bitter eftersmag.

Det er en lækker øl, men den har desværre for meget grapefrugt bitterhed til min smag. Jeg giver derfor Sculpin en samlet karakter på 8,5 ud af 10.

Ud over denne almindelige version af Sculpin, findes den også i en lang række eksotiske versioner, med fx kaffe, kokosnød, eller habenero chili. Det lyder jo meget sjovt, men er måske lige i overkanten af det eksperimenterende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar