02 april 2016

Braunstein Hvede

I Fakta har jeg fundet en billig hvedeøl fra Køges nationalbryggeri Braunstein, til den overkommelige pris af en rund 10,- Det er så lav en pris, at man jo bliver lidt nervøs for hvad der mon er i flasken, men her blev jeg positivt overrasket.

Braunstein Hvede er en gylden øl på 5% alk., med et luftigt hvidt skum som holder længe, og efterlader blonder på glasset. Aromaen er fin frisk og har en fin frugtig duft af banan, hvede, citrus og koriander. Der er en lav bitterhed og en sødme som passer fint til øllen. Smagsblandingen af banan og koriander gøre denne Hvede til en lidt special blanding af en Belgisk og en Tysk hvedeøl, men hvad gør det, for den smager faktisk fint.
Af en øl til 10,- synes jeg at den har rigtigt meget god smag. Der er en frugtig smag af banan, citrus og melon, som fortsætter i en halvlang eftersmag, som også har en god bitterhed forrest på tungen.
Jeg synes at Braunstein Hvede er en rigtig fornuftig øl, specielt i forhold til prisen, og giver den derfor en karakter på 7,5 ud af 10.

Med en pris på 10,- kan man jo godt undre sig om, hvorvidt denne Hvede overhovedet bliver brygget i Køge? Eller om den er blevet til længere øst på... På etikketen står der dog at den er brygget på Køge Havn, så det må man vel forlede sig på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar