17 april 2016

Why Can't IbU ? - Bitter Stillwater

Det amerikanske bryggeri Stillwater Artisanal blev startet i 2010, og allerede året efter bedømte Ratebeer dem til at være blandt de 100 bedste bryggerier i verden. Det er et fantom-bryggeri, så de brygger ikke selv deres, ret eksperimenterende, øl, men får dem brygget hos andre. Jeg har fundet et par af Stillwater's øl hos Systembolaget, så I får her en anmeldelse af deres Why Can't IBU.

Why Can't IBU from Stillwater Artisanal
Why Can't IBU
Stillwater Artisanal
Why Can't IBU er en gylden øl på 5,7% alk, med et luftigt hvidt skum som holder længe. Det er en flot øl, med en noget syret stereoskopisk etikette.
Aromaen er fint bitter, med en let humle duft af citrus, melon og en antydning af grape. Der er ikke specielt meget humle, men da øllen var frisk har der sikkert været mere. I baggrunden ligger en fin duft af malt, hvilket også er med til at give dybde i smagen. Smagen er overraskende bitter, i forhold til aromaen, men har nok dybde til, at det ikke kammer over og bliver for meget. Der er smag af grape og græs, samt en citrus bitterhed som nærmest giver øllen lidt syrlighed. Bag den frugtige bitterhed, ligger en fin maltsmag, som bidrager til en rigtig god mundfylde, og en halvlang eftersmag.
Jeg synes at Why Can't IBU er en rigtig fin øl, men jeg ville nu meget gerne prøve en mere frisk flaske, for at se hvordan den så ville være. Jeg giver den en samlet karakter på 8 ud af 10.

Stillwater kalder Why Can't IBU for en humle-forstærket Ale, så det er vel en art Pale Ale. På Ratebeer kaldes den for en Belgisk Pale Ale, hvilket måske heller ikke er helt ved siden af, hvis det ikke var for den store bitterhed. Men det er en glimrende øl, uanset hvad man kalder den :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar